Linköping IBK vann - och toppar tabellen

Segern mot Solfjäderstaden på bortaplan innebär att Linköping IBK nu är serieledare i division 1 Östergötland/Södermanland dam i innebandy, en poäng före IBF Linköping.

Solfjäderstaden IBF förlorade mot Linköping IBK Ungdom

Solfjäderstaden IBF förlorade mot Linköping IBK Ungdom

Foto: Montage

Innebandy2024-01-14 19:59

IBF Linköping har dessutom en match mer spelad. Linköping IBK vann med 10-4 (4-1, 1-2, 5-1). Solfjäderstaden ligger på sjunde plats i tabellen.

- Att Solfjäderstaden inte är ett lätt motstånd visste vi sedan förra matchen. De satte direkt en hög press som vi behövde hantera. Dock gjorde vi mål redan i tredje bytet och då blev det lättare för alla formationer att hantera pressen förutom i andra perioden som vi också förlorade. Tjatigt men återigen körde vi fullt ut med tre jämna formationer som också visade sig i målprotokollet. Förutom ett power play mål så gjorde alla formationer 3 mål. Ett extra plus till Enya Forsberg som gjorde sin första hela A-lagsmatch och firade det med att göra två mål. Nu tar vi en match i taget för det gäller att inte tappa fokus. Det finns inga lätta matcher, kommenterade Linköping IBK:s tränare Tilda Angelöv.

Segern var Linköping IBK:s åttonde på de senaste nio matcherna.

I första perioden var det Linköping IBK som var starkast. Laget vann perioden med 1-4.

I andra perioden var det i stället Solfjäderstaden som hade greppet. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Linköping IBK vann också tredje perioden 1-5 och matchen med hela 10-4.

Ester Nykvist gjorde två mål för Linköping IBK och spelade fram till ett mål.

Söndag 21 januari 10.30 spelar Linköping IBK hemma mot Linköping Universitet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!