Sagent matchvinnare i det heta derbyt

Jämnt, hett och mycket publik. Det var precis som det ska vara i ett derby i mötet mellan IBF Linköping och Linköping IBK. Till slut var det dock IBF som gick vinnande ur kampen på övertid efter målet av Madeleine Sagent.

Efter att Madeleine Sagent tryckt in segermålet var det glada miner från kedjekamraterna.

Efter att Madeleine Sagent tryckt in segermålet var det glada miner från kedjekamraterna.

Foto: Rebecca Candevi

Innebandy2019-11-03 15:27

Säsongens första derby i den västra damallsvenskan bjöd på publikfest och en jämn innebandymatch. Redan efter 30 sekunder satte Libk det första målet och känslan var att de skulle gasa på ordentligt även fortsättningsvis. Men istället var det en jämn kamp matchen igenom där IBF gick upp i ledningen två gånger om. 

– Det är tuffa spelare i båda lagen och alla ville vinna. Vi körde 110 procent hela tiden, säger IBF:s forward Madeleine Sagent.

I slutet av matchen hade IBF en 3–2-ledning och Libk tog ut målvakten om vartannat och spelade med en man mer i anfallet. Intensiteten ökade och också spänningen när sekunderna tickade på. 

– Det är alltid spännande att möta Libk och det är väldigt tuffa matcher. Pulsen ökade när vi hade ledningen i slutet och det blev lite stressigt för dem, säger  Sagent. 

Men det taktiska spelet från Libk:s sida lönade sig och de kvitterade till 3–3 med minuten kvar av ordinarie speltid. Något som inte var helt orättvist med tanke på den jämna matchbilden. Med 44 sekunder kvar av förlängningen klev dock Madeleine Sagent fram och gav IBF segern och en viktig extrapoäng för bottenlaget. 

– Det var riktigt gött. Jag fick en passning av Sanna (Zetterling) från kanten och sedan bara sköt jag. Jag tror att deras målvakt styrde in den lite själv. Jag kommer knappt ihåg hur det såg ut, säger matchvinnaren skrattandes efter segern. 

Tuffa närkamper och spänning bjöds det på i matchen mellan Linköping IBK och IBF Linköping.
Tuffa närkamper och spänning bjöds det på i matchen mellan Linköping IBK och IBF Linköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!