Linköping utslaget – nu lämnar nyckelspelaren laget

Slutspelat för Linköping IBK den här säsongen. Och slutspelat för Filip Samuelsson i Libkdressen.

Filip Samuelsson lämnar Linköping och flyttar till Stockholm.

Filip Samuelsson lämnar Linköping och flyttar till Stockholm.

Foto: Erik Winell

Innebandy2024-04-01 05:00

Samuelsson har varit en av nyckelspelarna de senaste säsongerna och given i backuppsättningen, men efter förlusten mot Pixbo i SM-kvartsfinalen lämnar han Linköping.

Om det blir något mer spel på hög nivå återstår att se.

I övrigt är det officiellt att centern Viktor Seth ansluter från Strängnäs och att reservmålvakten David Henningsson lämnar för Lund i allsvenskan. Under måndagen blev David Carrington näste man att lämna Libk, han är klar för Lerum i allsvenskan. 

Linköpingssonen Melker Hemmingberg, som gjort 35 poäng på 26 matcher för Jönköping i grundserien, är klar för Libk till nästa säsong. 

Men inget är officiellt och Johan Fredriksson vill inte kommentera. 

Han säger:

– Vi har som grundtanke att vill värva en i varje lagdel och känner oss ganska trygga med att vi har ett antal bra namn som kommer hit. 

Tränaren David Gilleks kontrakt går ut, men det mesta talar för att han blir kvar.

– Det handlar om att han måste orka med all pendling från Mullsjö och hit. Men han är sugen och vi är båda inställda på att köra ett år till, säger Johan Fredriksson.

Sportchefen hymlar inte med att han är besviken på säsongen och att Libk aldrig lyfte, vare sig i grundserien eller i slutspelet.

– Poängspelarna har inte gjort tillräckligt med poäng. Inga spelare kommer upp i maximal nivå tillsammans som lag, det får vi analysera efteråt.

Blir det en djupare analys än vanligt?

– Ja, det måste det bli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!