Solfjädern ifrågasätter nekad elitlicens

Även division 1 kräver numera elitlicens. Solfjäderstaden är en av klubbarna som inte medges det på grund av revisorsfrågan.

Lasse Haak ifrågasätter att Solfjäderstaden är med på listan över klubbar som inte medges elitlicens, eftersom klubben spelade i tvåan förra säsongen.

Lasse Haak ifrågasätter att Solfjäderstaden är med på listan över klubbar som inte medges elitlicens, eftersom klubben spelade i tvåan förra säsongen.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2019-09-24 18:15

Solfjäderstadens ordförande Lasse Haak ifrågasätter att Motalaklubben är med på listan.

– Det här är en ny grej och vi var i division 2 den gångna säsongen. Där behövs inte en auktoriserad revisor. Men vi valde in en auktoriserad revisor på årsmötet inför årets säsong. Det kan inte vara rimligt att vi då efter en uppflyttning ska ha ett extra årsmöte för detta. I så fall måste det ju krävas auktoriserad i division 2 också, om man skulle gå upp, säger Lasse Haak.

Svenska innebandyförbundet skriver på sin hemsida att följande föreningar inte medges elitlicens på grund av avsaknad av auktoriserad/godkänd revisor: Alunda IBF, Björklinge BK, IBF Linköping, IBK Göteborg, IBK Härnösand, IK Zenith, Kiruna AIF, Klockarbergets BK, Kumla IBK, Lagan IBK, Nilsby IK, Notvikens IK, Romelanda UF, Solfjäderstaden IBK, Sävsjö IBK.

Förbundet uppmanar: "De föreningar som inte valde en revisor på senaste årsmötet måste välja en vid ett extra årsmöte och därefter upprätta ett delårsbokslut per den 30 november 2019. De föreningar som har valt revisor ska upprätta kontrollbalansräkning per den 30 november 2019. Handlingarna ska vara licensnämnden tillhanda den 15 januari 2020."

Lasse Haak tycker att det är konstigt att lämna in en kontrollbalansräkning om nu Solfjäderstaden inte borde ha varit med på listan från början. Men att det kommer att göras om det krävs.

– Vi har finanserna under kontroll. Vi gjorde plus förra säsongen och har ett bra eget kapital, klargör ordföranden.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!