Solfjäderns målvakt till SSL-klubb

Solfjäderstaden förlorar målvakten Linus Staaf till SSL-klubben Växjö Vipers verksamhet. Men det finns en vass ersättare i Motalalaget.

Linus Staaf lämnar Solfjäderstaden för Växjös U-lag i ettan. Ersättaren är klar, Marcus Levin återvänder från Luleå.

Linus Staaf lämnar Solfjäderstaden för Växjös U-lag i ettan. Ersättaren är klar, Marcus Levin återvänder från Luleå.

Foto: Jens Bollius

INNEBANDY2018-04-28 13:31

Det är Marcus Levin som återvänder från Luleå, senast spel i ettan, och kommer att vakta målet för Solfjädern i division 2 i höst.

– Det blir ingen försämring i målet. Samtidigt är det en bra chans för Linus att få spela SSL. Vi har haft kontakt med Växjö under lång tid, säger Solfjäderstadens sportchef Stefan Evensen.

Linus Staaf, 20 år, är klar för Växjös U-lag i ettan, vilket betyder att han går till en SSL-klubb.

– Jag är verkligen laddad över min kommande tid i Vipers. Redan på första mötet så fick jag ett bra helhetsintryck av klubben och över hur deras framtidsplaner ser ut, säger Linus till Vipers facebooksida.

– Det är inget att sticka under stolen med att Linus kan vara SSL-material inom en snar framtid, säger Ola Karlsson, tränare i Växjö U.

Solfjäderstaden har gjort klart med tränaren Emil Stille, 34 år, från Jönköping och senast i Kalmarsund. Stille träffar laget i nästa vecka.

I spelartruppen har Jocke Karlsson i operation, men har dialog om en fortsättning i Fjädern. Malte Jacobsson, Timmy Lindkvist, Philip Fox och Simon Liljeström har gått tillbaka till Ledberg, medan Mattias Hjalmarsson och Fredrik Ählström aviserat att de lägger av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om