Tuff topp 4-kamp väntar för Libk

Sirus kämpar om en slutspelsplats och hoppas kunna ta sig över strecket efter matchen mot Linköping IBK. Men det är något som Libk:s back Eric Björk ska sätta stopp för.

Foto: Peter Jigerström

innebandy2018-02-25 10:30

Det är fyra matcher kvar i grundserien och Libk laddar upp för slutspel. Efter en tid med sjukstuga har spelarna börjat ta sig tillbaka till normalläge.

– I torsdags såg det bättre ut när man tittade på truppen. Kakan (Anton Karlsson) är tillbaka efter att han blivit pappa och Martin Hovlund var tillbaka i träning. Sedan vet jag inte om han kommer kunna spela. Men resterande var igång, säger Libk:s Eric Björk.

Har det märkts av på kropparna att det varit mycket sjukdomar?

– Ja, det har det gjort. Dels så hade vårt farmarlag FBC match i onsdags och de killarna brukar ju vara 20 stycken. Men nu onsdag–torsdag har de bara varit 15 stycken. Samtidigt blir det jobbigare på träningarna när man bara är 15, vilket kan vara positivt, säger Björk.

I matchen mot Sirus senast blev det vinst med klara 11–4 i IFU Arena. Senast Linköping förlorade mot Sirius var den 13 januari 2016, då med 5–6. Men nu är det ny match med nya förutsättningar.

– När Sirius får träff på sin prestation är de riktigt bra. Nu på slutet har de spelat bättre och bättre och tagit sina poäng. De är såklart sugna på att knipa åt sig en slutspelsplats, säger Björk.

För Libk är det att ta en topp fyra-placering som är målet. Och det kommer att bli en hård kamp då alla resterande lag de möter i grundserien har något att spela om.

– Det är bara bra. Då vet vi att vi måste göra bra prestationer och kämpa för att ta poäng. Just nu pratar vi mycket om detaljer både offensivt och defensivt. Vi har en bra känsla i truppen och det är många spelare som har vuxit under säsongen. Det finns ett flow och jag tycker vi är på rätt väg, säger Björk.

Matchdags

Libk–Sirius

SSL, Sporthallen Linköping, 16:00

Läget i laget: Adam Zetterström, skadad. Martin Hovlund fortfarande borta. Andreas Nordh lite krasslig, men kommer förmodligen spela.

Oddset: 1) 1,48 X) 5,90 2) 4,00

Corren-tippar: 9–3

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!