Två talangfulla i var sitt Linköpingsmål

Den sista spelaren på planen som kan rädda laget från att släppa in ett mål är just målvakten. Det är en position som både IBF Linköpings Viktoria Lundin och Linköping IBK:s Alva Dahl ändå fastnat för.

IBF:s Viktoria Lundin och Libk:s Alva Dahl.

IBF:s Viktoria Lundin och Libk:s Alva Dahl.

Foto: Rebecca Candevi

Innebandy2019-11-01 07:00

För att vara målvakt krävs det att ha ett starkt psyke, vara orädd och kunna leda laget som man har framför sig. Det är egenskaper som både IBF:s Viktoria Lundin och Libk:s Alva Dahl har. Samtidigt hamnade egentligen både lite motvilligt i målet till en början. 

– Det var inte så populärt att stå i mål när man var yngre, men jag tyckte det var kul och det gick bra för mig. Vi hade väl tre-fyra stycken som stod. Till slut hade färre och färre lust att stå och det blev jag som var kvar, säger Viktoria och ler medan Alva fortsätter: 

– Jag var fotbollsmålvakt och min tränare ville verkligen att jag skulle stå fast jag absolut inte ville det själv. Men när vi var 15 år slutade vår målvakt och jag blev mer eller mindre tvingad till att stå. Sedan har jag blivit kvar och nu tycker jag att det är jättekul. 

Samtidigt som det är konkurrens mellan de två målvakterna eftersom de spelar i samma serie fast i olika Linköpingsklubbar är det också konkurrens inom lagen. Viktoria tampas framför allt om den allsvenska målvaktsplatsen med Ida Samuelsson samtidigt som Alva konkurrerar med Rebecca Rempling. 

– Just nu är det riktigt bra konkurrens och som det är nu har vi ingen aning om vem som ska spela i helgen. Det är så det ska vara och det som är det bästa för alla parter. Tränarna får taggade målvakter som måste prestera på träning för att få matchtid istället för att man har en uttalad förstamålvakt från början, säger Viktora. 

– Det är samma sak för oss. Det gäller att prestera på topp hela tiden, fyller Alva i. 

Både för IBF och Libk har det varit en seg start i den västra allsvenskan. Libk ligger fyra i serien med åtta poäng och IBF sjua med fyra efter sex omgångar. I den jämna tabellen är det därmed en viktig match för de båda lagen när de under söndagen möts i säsongens första derby i Folkungahallen. 

– Det är en speciell känsla. Vi är bara jättetaggade och väldigt hungriga på poäng. Sen om man kollar på de faktiska poängen i tabellen är det inte en så stor skillnad ändå, säger Viktora. 

– Det som är spännande med derby är att det är så mycket känslor som blandas in. Vi är taggade och det kommer bli kul. Om vi rullar boll och spelar vårt spel kommer det gå våran väg. Men det kommer bli en tuff match, avslutar Alva. 

IBF:s Viktoria Lundin och Libk:s Alva Dahl.
IBF:s Viktoria Lundin och Libk:s Alva Dahl.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!