"Vi har blivit mer ödmjuka"

Ifjol kom han in som ny spelare, värvad för att ta ett stort ansvar i Linköpings defensiv. I år känner han att allt fallit på plats.

Foto: Peter Jigerström

Innebandy2017-01-13 19:47

Det kan tyckas märkligt att skriva att allt fallit på plats för en back som var en nyckelspelare i slutspelet när Linköpings innebandyklubb tog sig till sin andra raka SM-final. Men så känner han själv i alla fall, Eric Björk.

– Jag har kommit in i det mer, samtidigt som vi inte bytt ut så mycket spelare. Det känns som att vi börjar få mer kontinuitet i truppen, säger Eric Björk.

Senast, i storvinsten (6–1) borta mot Warberg, bidrog han också i offensiven med ett mål i powerplay.

– Kul att få förtroende i powerplay. Jag tycker jag fått ut ganska mycket av mitt spel nu, säger han.

Även hans Linköping börjar få ut sitt spel mer och mer efter den tröga inledningen på säsongen. Nyckelordet stavas: ödmjukhet. I alla fall enligt Björk.

– Måna av spelarna i truppen fick uppleva att vara topptippade för första gången i karriären och trodde kanske saker och ting skulle gå lite mer av sig självt. Jag skulle snarare vända på det, för då vill motståndarna gärna slå en extra mycket. Vi var inte ödmjuka i början, men det känner jag att vi blivit nu, säger Libk-backen.

Linköping har nu tagit poäng i tolv av de senaste tretton matcherna. Den enda plumpen i protokollet har egentligen varit 4–12-förlusten borta mot Falun i slutet av december.

– Vi är mer homogena nu även om vi hade lite oflyt med "Kakans" (Anton Karlsson, landslagsbacken) långtidsskada precis innan VM som innebar en del omkastningar. Men vi har börjat hitta rätt där också nu, även utan "Kakan".

Under lördagen är det dags för match igen. Återigen på bortaplan. Den här gången mot tabellsexan Storvreta från Uppsala som ligger på samma poäng som Linköping, men ett hack över och två matcher mindre spelade.

Senast lagen möttes, i mitten på oktober, vann Storvreta i Linköpings Sporthall efter förlängning.

– Det ska bli en spännande match. Vi har revansch att utkräva. Vi gjorde en stark upphämtning mot dem senast, men spelmässigt kan vi göra det bättre, säger Björk.

Linköping har åtta poäng upp till serieledande Falun. Och jodå, nog har spelarna koll på tabell-läget – och tittar uppåt istället för neråt.

– Klart man sneglar på tabellen, framförallt för att se hur det går för andra. Vi kommer närmre och närmre lagen framför oss. Det gäller att vi fortsätter vara ödmjuka och tar en match i taget, säger Eric Björk.

En match i taget som nu innebär Storvreta på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!