Viktigaste allsvenska derbyt på länge

Derbyt mellan IBF Linköping och Linköping innebandy handlar inte bara om prestige. Den här gången är poängen viktigare än någonsin.

Blir det jubel för IBF Linköping i helgens derby?

Blir det jubel för IBF Linköping i helgens derby?

Foto: Rebecca Candevi

Innebandy2020-02-14 10:00

– Utan att vara helt säker tror jag det är första gången vi spelar ett derby där båda lagen slåss om samma sak, säger IBF-tränaren Martin Sävenhed inför söndagens match i Folkungahallen.

Vi har vant oss vid att både IBF och Libk fajtats om topplaceringarna i den västra allsvenskan de senaste säsongerna, men i år ser det lite annorlunda ut. Båda lagen har haft problem och inför helgens derby ligger Libk på den negativa kvalplatsen med 19 inspelade poäng. IBF har också 19 poäng men ligger två platser före i tabellen.

– Väldigt jämnt. För oss var förra helgens seger mot Rönnby (3–2) otroligt viktig. Den betydde massor psykologiskt, det har märkts hela veckan på truppen. Vi har legat på den där kvalplatsen sedan före jul så det kändes riktigt bra att få lämna den, säger Martin Sävenhed.

Läget i laget annars?

– Just nu känns det bra hos oss, vi har en bredare trupp än tidigare på säsongen och har stått upp bra på sistone när vi har mött starka lag. Alla är friska till matchen mot Libk, säger Martin Sävenhed.

Vad blir viktigast i derbyt?

– Att vi har huvudet med oss och att vi gör en stabil match. Det kommer säkerligen bli mycket att kämpa och att vilja mest, men vi måste också spela smart. Det känns som att alla tjejer är väldigt taggade, säger Martin Sävenhed.

Motståndaren Linköping innebandy är formsvagt och kommer från fyra raka förluster. I säsongens första derby – början på november – vann IBF en tät match med 4–3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!