Beskedet – efter mardrömsskadan

LHC kan värva in en ersättare för axelskadade Lara Stalder. "Vi håller ögonen öppna", säger Madeleine Östling, tränaren.

Lara Stalder.

Lara Stalder.

Foto: Per Bergsten

ishockey2019-01-08 14:00

Två raka segrar i helgen var förstås positivt t för Linköping HC i SDHL-hockeyn, men samtidigt blev det en minst sagt dyrköpt nystart. Bästa spelaren och anfallsstjärnan Lara Stalder axelskadades, tvingas till operation och blir borta resten av säsongen.

– Jag lider enormt med henne. Tills vidare är hon kvar i Linköping och sen får vi se om vi kan få någon snabb operationstid här eller i Schweiz, säger Östling.

Men oavsett vilket finns ingen chans för mer spel i vår?

– Nej, det är en för lång rehabtid för det.

En redan tunn LHC-trupp – där det också är osäkert när huvudskadade Linnea Johansson kan spela igen – tappar därmed också mycket spets och för att på allvar vara med i guldracet kan nu bli tal om att värva in en annan toppforward. Av allt att döma blir det i så fall aktuellt att värva någon från Nordamerika, men än så länge finns inget konkret.

Madeleine Östling säger:

– Vi håller koll och ögonen öppna. Truppen behöver breddas och dyker det upp något bra är det klart att vi är intresserade. Samtidigt finns en ekonomisk verklighet att förhålla sig till och de allra flesta spelare är redan kontrakterade av andra klubbar.

Denise Altmann, som gjorde comeback i höstas?

– Helt ärligt så tar vi det vecka för vecka. Det är inte säkert att hon fortsätter spela, men det är inte heller omöjligt att hon gör det.

Närmast väntar returmöte med AIK (2–0 senast) på onsdagen och då får juniorforwarden Annie Sjöstrand fortsätta i tredjekedjan. Av allt att döma saknas lagkaptenen Ingrid Morset på grund av lättare skada, vilket ger Ida Eklind chansen på backplats.

– Positivt är också att vi har några backar som kan flyttas upp i anfallet, säger Östling och nämner Sidney Morin och Lene Tendenes som två exempel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!