"Det är en dröm som går i uppfyllelse"

Förlust mot Frölunda, men William Worge Kreü hade i alla fall anledning något att glädjas över. "En dröm i uppfyllelse", sa LHC-backen.

William Worge Kreü.

William Worge Kreü.

Foto: Peter Jigerstrom

Ishockey2019-11-23 17:40

Han såg både nöjd och missnöjd ut.

På samma gång.

1–4 i hemmamötet med formstarka Frölunda smärtade förstås, men samtidigt meddelades före nedsläpp att 19-åringen just passerat hundra minuter i SHL och därmed spelat till sig ett så kallat rookiekontrakt med klubben. Det är inte påskrivet än, men det kommer att göras inom kort och det är ingen vågad gissning att han blir kvar i Linköping under de närmaste åren.

Det blir han så gärna.

– Det känns stort. Fortfarande lite svårt att förstå, men det börjar sjunka in mer och mer. Det är riktigt häftigt. Man har ju alltid velat spela här, så det är en dröm som går i uppfyllelse. Den här klubben betyder mycket för mig, sa William Worge Kreü.

Han har gått i pappa Andreas fotspår, tagit chansen när han fått den nu under hösten och visat att han är ett namn för framtiden. Inte så mycket speltid, men allt som oftast stabil och säker under de minuter som han spelat. 

– Jag tycker att jag växer in i det mer och mer. Men det finns mer att utveckla och inte minst att få lite mer speltid, sa han.

Mot Frölunda blev det drygt sju minuter på isen och det är ungefär där som han brukar ligga.

– Det är mitt spel att göra det enkelt och låta forwards sköta anfallsspelet, men man får tänka till lite extra. På ett sätt är det utmaning varje gång du ska in på isen. Det blir nästan som en ny match. Du kan få göra byte och så vila åtta minuter innan det är dags för nästa. Då gäller att ta vara på tiden som du får.

– Så här långt tycker jag ändå att jag gjort det bra. Jag försöker att spela hårt och rejält och inte göra bort mig. Det ser bättre och bättre ut under matcherna, sa William Worge Kreü.

Bert Robertsson, tränaren, hyllade också egenproducerade talangen:

– Det är kul att se Wille tävla på den här nivån. Han har vuxit sig stark.

Det var fyra raka vinster för LHC i SHL-hockeyn, men efter lördagens klara förlust i en länge jämn match slutade den här veckan med två raka förluster. Topplaget saknade bland andra lagkaptenen Joel Lundqvist, jättelöftet Lucas Raymond fick chansen och avgjorde med två mål.

Det var mållöst en bit in i andra perioden innan Filip Karlsson passade fel i egen zon, vilket gav Raymond möjlighet att sätta pucken högt bakom Jonas Gustavsson. Men det dröjde inte länge förrän kvitteringen kom. Joe Whitney snodde pucken vid sargen, tog sig in på mål och avslutade mellan benen på Niklas Rubin.

Amerikanen såg pigg ut och svarade för en stark insats, men var också den som inte förmådde få undan Samuel Fagemo framför mål när den sistnämnde petade in andra bortamålet för kvällen. Därnäst väntade teddybjörnskastning, en tradition från Nordamerika där nallar kastas in på isen för att sedan samlas in och doneras till utsatta barn i Linköping.

När spelet ett antal minuter senare kom igång kom avgörandet när Lucas Raymond, via LHC-försvaren Hampus Larssons utsträckta klubba, fixade 1–3. Det blev också 1–4 när Jaakko Rissanen olyckligt spelade fram Max Friberg när LHC tidigt tagit ut målvakten för att jaga reducering.

– Bra i två och en halv period. Sedan tappade vi tyvärr disciplinen som vi hade innan. Ungefär som mot Örebro senast. Men det känns ändå som att vi är bra på gång, sa William Worge Kreü.

William Worge Kreü.
William Worge Kreü.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!