Domaren: "Två fel blir noll rätt"

Två straffar inom loppet av en minut. Båda felaktiga. –Två fel blir noll rätt, säger domaren Mikael Sjöqvist om situationerna i mötet mellan HV71 och Modo, 1–2.

Domaren Mikael Sjöqvist. Arkivbild.

Ishockey2023-11-04 20:40

Domarna var i fokus under HV71:s hemmamöte med Modo i SHL.

I alla fall i andra perioden, då två straffar – en till vardera lag – dömdes inom loppet av en minut.

På isen var Mikael Sjöqvist & Co säkra.

Men inte efteråt.

"Felaktig"

– Det hade varit straff om avsikten varit att spela klubba mot pucken och det gör han inte, så den var direkt felaktig, säger Sjökvist till TV4 Play om situationen där Modos David Rundblad backade på en liggande klubba på isen som sedan skickades mot André Peterssons skottförsök.

Andra straffsituationen handlade om en "kastad" klubba från HV71-målvakten Joni Ortio.

– Två fel blir noll rätt. Den var också felaktig, säger Sjökvist.

Varken HV71 eller Modo lyckades göra mål på sina straffar och 1–1 stod sig över tre perioder.

I stället avgjordes matchen i förlängningen, då Modos Daniel O'Regan satte 2–1-målet efter 4.40 minuter.

Tappad skena för Lassinantti

Märkliga scener utspelades även i Luleå.

Hemmamålvakten Joel Lassinantti stod för en snabb förflyttning och bra räddning med nästan tre minuter kvar av andra perioden.

I samma situation tappade han ena skridskoskenan och fick stå på ett ben medan spelet fortsatte.

Det var dock bara början av problemen.

Linus Omark lyckades inte trycka dit en ny skena. Inte heller materialförvaltaren Joel Lundqvist. Till slut fick målvakten kort och gott åka och sätta sig i båset.

Därifrån fick 30-åringen se inhoppande Matteus Ward göra ett par bra räddningar.

Till tredje perioden var Lassinantti tillbaka mellan stolparna.

Men då hade även Rögle fått fart på målskyttet och via två fullträffar från Linus Sandin vände gästerna 2–3 till 4–3.

Till slut blev det 5–3 till Rögle efter Rodrigo Abols andra mål för kvällen.