Drömstatistik för matchvinnaren: "Gör man jobbet så..."

Bäst i interna plus/minus-statistiken. Poäng fem matcher i rad. Mål två matcher i rad. LHC-forwarden Henrik Törnqvist har hittat formen.

Henrik Törnqvist fick jubla tillsammans med Oula Palve efter att Motalasonen fixat extrapoängen hem till Linköping.

Henrik Törnqvist fick jubla tillsammans med Oula Palve efter att Motalasonen fixat extrapoängen hem till Linköping.

Foto: DANIEL ERIKSSON/BILDBYRÅN

Ishockey2020-11-19 22:16

I första perioden var det LHC som förde spelet i bortamatchen mot Leksand och satte 1–0-målet rättvist genom Patrik Lundh efter en exemplarisk passning från Broc Little. I andra var det hemmalaget som tog över och kvitteringen var ett faktum. Leksands förstakedja dominerade matchen igenom och gjorde det svårt för LHC. Sen kom ställningskriget där leksingarna hade mest tid i anfallszon. Matchen avgjordes dock först i förlängning där Motalasonen Henrik Törnqvist fick bli matchvinnare.

– Vi kämpar, sliter och blockar skott. Även fast spelet inte var helt hundra tycker jag att vi krigade oss till den här vinsten. Så det var skönt, säger Törnqvist och fortsätter:

– Det är riktigt kul att få avgöra matchen. Vi krigar i 62 minuter och förtjänar vinsten efter jobbet vi gör. Det är kul att få med oss två poäng här ifrån.

Tack vare segermålet har 24-åringen gjort mål två matcher i rad och levererat poäng fem matcher i rad. 

– Jag har fått hoppa in i power play och då kommer man till mer lägen för att kunna ta poäng. Sedan har jag försökt att ta mig in till ytorna där det händer. Jag har gjort det även innan dessa fem matcherna, men då har inte pucken studsat in. Nu känns det som att det släpper lite och då studsar allt in helt plötsligt. Det är kul att få leverera lite offensivt också, säger Törnqvist. 

Samtidigt toppar han den interna plus/minus-statistiken med en sexa i kolumnen.

– Att man ligger bra i plus/minus-statistiken är ett tecken på att man gjort det bra under en längre tid. Gör man jobbet så får man utdelning till slut.

Hur känns självförtroendet? 

– Det är klart att det känns bra. Jag har spelat bra hockey under en längre tid så jag är glad över att poängen kommer nu också. Vi är på väg uppåt så det är kul. 

Det var inte bara Henrik Törnqvist som blev en stor matchvinnare. Niklas Lundström stod på huvudet i målet och gjorde flera riktigt vassa räddningar när Leksand tryckte på. Han räddade 33 av 34 skott.

– Jag tycker mer att vi gör det bra som ett lag. Då blir det lättare för alla att spela, sa en ödmjuk Niklas Lundström efter matchen. 

Du hade kanske inte ens själv räknat med att få så mycket förtroende som du fått. Hur känns det? 

– Jag trodde väl kanske inte att jag skulle få det så här tidigt, men jag gillar det. Jag mår bra över situationen. Sen gäller det att fortsätta prestera för annars går det fort, avslutar Lundström.

LHC-målvakten Niklas Lundström gjorde flera riktigt vassa räddningar som räddade gästerna kvar i matchen.
LHC-målvakten Niklas Lundström gjorde flera riktigt vassa räddningar som räddade gästerna kvar i matchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!