Efter ökade terrorhotsnivån – nya krav på LHC-publiken

Sverige höjde tidigare i höstas terrorhotsnivån från en trea till en fyra. Det har redan fått konsekvenser för idrottspubliken som går på exempelvis LHC:s matcher – och nu blir det ännu hårdare restriktioner.

Köerna till Saab Arena riskerar nu att bli ännu längre.

Köerna till Saab Arena riskerar nu att bli ännu längre.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2023-11-01 11:24

Efter ett beslut från Polismyndigheten och Säpo införs nu ett totalförbud för publik att ta med sig alla sorters väskor in till exempelvis Saab Arena.

Svenska Ishockeyförbundet och ligaorganisationerna SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan har redan tidigare infört en rad trygghetsstärkande åtgärder för vår publik och personal. Nu införs ett totalförbud mot införsel av väskor vid besök på våra matcher. Detta efter ett beslut från Polismyndigheten som bland annat gäller alla större idrottsevenemang. Undantag kan endast ske på grund av medicinska skäl och efter att kontroll av väskan har genomförts. Åtgärderna implementeras skyndsamt av samtliga arrangörer och gäller tills vidare, skriver SHL, Hockeyallsvenskan, Hockeyettan och SDHL i ett gemensamt uttalande under onsdagen. 

LHC:s säkerhetsansvarige, Pierre Petersson, utvecklar resonemanget vidare:

– Det är här väldigt tuffa villkor. Allt som man kan bära någonting i, även minsta lilla handväska, är förbjuden. Det enda är om det finns medicinska skäl att ta med en väska in.

I och med att åtgärderna implementeras skyndsamt gäller totalförbudet redan från och med onsdag kväll. Petersson har viss oro inför LHC:s hemmamatch på lördag.

– När det går så fort så är det väldigt svårt att kunna informera alla. Jag gissar att vi kommer ha ett par som inte kan komma in på matchen på lördag.

Blir köerna längre i och med detta?

– Det skulle jag inte tro. Vi har redan full visitation, enda skillnaden är att vi nu säger nej till ALLA väskor. Det kräver ingen extra personal utan det viktiga för att minska köerna är att det inte är de som kontrollerar väskorna som tar diskussionen med besökarna. Istället är det vi som säkerhetsansvariga som ska finnas ute och kunna göra detta, säger Petersson.

Det nya totalförbudet gäller även svensk elitfotboll, således också LFC:s matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!