Efter tuffa publikhösten – kan bli fullsatt för LHC

Räkna med storpublik mellan LHC och Brynäs i Saab arena. "Kan bli fullsatt. Åtminstone 7 500 åskådare", säger biljettansvarige Daniel Björk Jonsson.

LHC-publik i Saab arena. Arkivbild.

LHC-publik i Saab arena. Arkivbild.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2021-10-22 12:30

Det har inte varit någon rusning till SHL-arenorna sedan portarna slogs upp efter lättade restriktioner. De allra flesta klubbar har tappat publik i de inledande matcherna. Däribland Linköping HC – men inför lördagens hemmamöte med Brynäs är det mer positiva tongångar.

När Sporten kollade läget runt fredag lunch hade 7 000-strecket just passerats.

– Jättekul. Alltid svårt att veta hur mycket biljetter som säljs under sista dygnet, men det kan bli fullsatt (8 300 åskådare). Åtminstone 7 500 hoppas och tror vi på, säger Daniel Björk Jonsson.

Förklaringen?

– Mer än något annat att det är en lördagsmatch och mot Brynäs. En stor sponsor bjuder på ett antal biljetter, men i övrigt har vi inte gjort några riktade kampanjer.

LHC har spelat fyra hemmamatcher med publik under hösten och snittat 5 270 åskådare, att jämföra med slutsnittet 6 093 för säsongen 2019/20. Nu väntar alltså ett rejält lyft. Brynäs är ett klassiskt lag med många supportrar runt om i Sverige och en hel del besökare med bortasympatier förväntas till arenan.

Under närmaste tiden finns ytterligare en match i Saab arena som sticker ut intressemässigt.

– Till Leksand 25 november ser det också riktigt bra ut, säger Björk Jonsson.

Matchdags

LHC–Brynäs

SHL, Saab arena, lördag 15.15

Läget i laget: Sju spelare saknades mot Timrå. Nyförvärvet John Nyberg spelar direkt. Brian Gibbons och Nikola Pasic närmast av de skadade.

Övrigt: Elvan Brynäs är just nu två poäng före tolvan LHC.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!