Fem punkter inför LHC-matchen: Dåligt med publik – igen

Här är fem punkter inför LHC:s lördagsmöte med Färjestad.

Max Lindroth kommer tillbaka.

Max Lindroth kommer tillbaka.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2022-09-23 13:21

PUBLIKEN

Det kom bara 5 142 åskådare till hemmapremiären mot Skellefteå, men till lördagsmötet med mästarlaget och mer publikdragande Färjestad – då blir det väl betydligt mer folk i Saab arena? Nja, tveksamt.

– Jag tror att vi landar på ungefär samma siffra som mot Skellefteå. Men vi hoppas på lite mer, säger biljettansvarige Daniel Björk Jonsson.
 

LAGET

Det kastades om i formationerna till bortamatchen i Timrå och av fredagsträningen att döma görs inga förändringar nu. Det betyder bland annat att tänkta anfallsstjärnorna Markus Ljungh och Ty Rattie får fortsätta i olika kedjor. Åtminstone i fem mot fem. Mattias Hävelid, Ben Maxwell och Elliot Ekmark fortsatt på frånvarolistan.
 

SERIELEDARE

Färjestad inledde skraltigt i fjol, men slutade med guldhjälmar på. Nu är man enda fullpoängare så här långt. "En styrka att vi vinner när vi inte spelar på topp. Vi hittar vägar att vinna, det gjorde vi inte i inledningen ifjol", sa forwarden Michael Lindqvist efter 4–2 mot Växjö i torsdags.
 

FÖRSTA MÅLET

LHC har hamnat i mer eller mindre tidigt underläge i samtliga tre förlustmatcher. Bättre starter blir en viktig del för att vända trenden. För att inte tala om att undvika onödiga utvisningar. Fem insläppta mål på elva tvåminutare är också på tok för svagt.
 

ÅTERKOMST

Max Lindroth blev inte kvar i LHC efter starka backvärvningarna. Nu lirar han i Färjestads förstafemma med finske landslagsbacken Ville Pokka. En annan före detta LHC-are, Patrik Lundh, har ännu inte spelat på grund av skadekänning.

Max Lindroth kommer tillbaka.
Max Lindroth kommer tillbaka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!