"Finns mer att ta ut av laget"

Ny seger – men det finns mer att få ut av Mjölby HC. "Vi pratar mycket om att få ihop 60 starka minuter och där är vi inte riktigt än", sa Peter Forsén.

Daniel Hjärtstrand nätade för Mjölby.

Daniel Hjärtstrand nätade för Mjölby.

Foto: Peter Calén

Ishockey2019-11-10 20:05

Serieledaren MHC mot tabelltian Jonstorp lät som en enkel seger för hemmalaget.

Seger blev det.

Men inte så enkel.

– I 30 av 60 minuter såg det bra ut och det räckte den här gången. Det var laginsatsen som avgjorde. Men vi behöver höja oss ett snäpp redan mot Sölvesborg borta på onsdag, sa Peter Forsén efter 5–3-vinsten i Protrain arena på söndagskvällen.

MHC skaffade sig tre måls ledning redan efter första perioden och den vassa starten med två mål redan efter 1.23 (!) lade grunden till segern. Andra perioden blev sedan betydligt sämre och med bara ett måls differens var det rätt öppet läge inför tredje. Där skärpte hemmalaget till sig, ökade stabiliteten och såg inte längre lika passivt ut.

Strax före slutet skickade också Adam Svensson in definitivt avgörande målet. Seger nummer tio av tolv möjliga så här långt.

– Vi pratar mycket om att få ihop 60 starka minuter och där är vi inte riktigt än. Det har absolut varit en bra start, men det finns mer att ta ut av laget, sa Forsén.

Adam Lundqvist saknades den här gången på grund av skada och Mattias Lönning tvingades utgå under matchen.

– Överhuvudtaget har vi haft en något sönderhackad vecka med diverse skador och sjukdomar som stört. I måndags och tisdags var det riktigt tunt med folk på träningarna och det syntes att vissa hade tränat sämre än vanligt, sa MHC-tränaren.

MHC-målen i övrigt gjordes av Marcus Schelin, Daniel Hjärtstrand, David Bremer och Fredrik Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!