Förre LHC-stjärnan sänkte Sverige i VM-genrepet

Förre LHC-stjärnan Jakub Vrana sänkte Sverige i premiärmatchen av VM-genrepet. ”Aldrig roligt att förlora”, sa förbundskapten Johan Garpenlöv till SVT.

LHC-bekantingen Jakub Vrana sänkte Sverige i Stockholm.

LHC-bekantingen Jakub Vrana sänkte Sverige i Stockholm.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2022-05-05 22:27

Ishockey-VM i Finland närmar sig och sedvanliga hemmaturneringen Beijer Hockey Games i Stockholm blir sista testet. Där inledde Tre Kronor med 1–2-förlust mot Tjeckien i första matchen efter att Jakub Vrana avgjort med sitt 0–2-mål i slutskedet.

Forwardsstjärnan, som slog igenom i Linköping och efter succéåren i Washington numera återfinns i Detroit i NHL, var länge osynlig, men blixtrade till och satte pucken med ett välriktat skott i numerärt överläge.

Det var en jämn match där den tjeckiska effektiviteten blev avgörande. Med 19 sekunder kvar reducerade Linus Karlsson, men det var för lite och för sent.

– Det som saknas är det lilla sista, att göra målen, helt enkelt. Det är inget kul, men jag tycker vi spelar en bra match ändå, sa Johan Garpenlöv till SVT.

LHC-försvararen Jesper Pettersson fanns med som sjundeback, men det är ingen vågad gissning att han får svårt att nå hela vägen till VM med tanke på att fyra NHL-backar är på ingång i truppen: Oliver Ekman-Larsson, Adam Larsson, Rasmus Dahlin och Erik Gustafsson.

Med Magnus Hellberg från Detroit i målet fick Marcus Högberg efter den senaste tidens succé vakta båsdörren i Avicii arena. Återstår att se om det blir något spel mot Schweiz och Finland under helgen, men mycket talar för att LHC-målvakten får avsluta säsongen med att göra sin första VM-insats med Tre Kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!