Förre spelaren in i LHC-styrelsen – fler profiler klara

En före detta LHC-back lämnar styrelsen – och en annan kommer in i stället. Magnus Johansson ersätts av Mårten Parbrand.

Mårten Parbrand när det begav sig.

Mårten Parbrand när det begav sig.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2022-05-18 16:00

– Det känns jättebra. Alla som kommer in i styrelsen är riktigt starka LHC-are och har stora hjärtan för föreningen, säger Christer Mård, som är ordförande i valberedningen.

22 juni är det årsstämma i Linköping HC AB och enligt valberedningens förslag väntar, som vi berättat tidigare, ett flertal förändringar i styrelsen. 

Sporten kunde tidigare i veckan avslöja att Christer Trägårdh tar över som ordförande och om inte årsmötet vill annat väljs även Karin Ahl, Magnus Lidén, Mårten Parbrand och Marie Wallander in som ledamöter.

Den förstnämnda är även ordförande i Östergötlands ishockeyförbund, men enligt Mård finns inga problem med att sitta på dubbla stolar.

– Nej, vi har pratat om det och det ska bara vara positivt med en stark koppling, säger han.

Företagaren Magnus Lidén har under de senaste åren varit en stark kraft bland de aktieägare som stöttat klubben ekonomiskt, Mårten Parbrand har ett mångårigt förflutet som spelare i klubben och Marie Wallander har suttit med i valberedningen. 

Utöver Roger Ekström (som tar över som ordförande i Svenska hockeyligan) lämnar även backikonen Magnus Johansson, förre ordföranden Per Magnusson, Tony Wirehn, Ulrika Wiklund och Sofia Willquist.

Fredrik Aunes Johansson, Åke Junland, Kristina Vikdahl och Rikard Wallman föreslås att sitta kvar på sina poster.

– Jag tror att det kan vara bra för en ny ordförande att det också kommer in ett antal nya ledamöter, säger Christer Mård, som själv satt som LHC-bas i 21 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!