Fortsatt aktuell – men han lämnar LHC

Linköping HC har inte stängt dörren för anfallarna Joe Whitney och Nichlas Hardt. Däremot är det nu helt klart att Adam Helewka lämnar.

Joe Whitney.

Joe Whitney.

Foto: FREDRIK KARLSSON/BILDBYRÅN

Ishockey2020-04-23 13:00

– Ja, Adam kommer inte att spela här nästa säsong, säger LHC:s general manager Niklas Persson.

Enligt Sportens uppgifter har kanadensaren redan mer eller mindre klart med en annan klubb och allt talar för att karriären går vidare i USA. Helewka värvades in till LHC under förra säsongen och svarade för 16 poäng på 38 matcher, men nu blir det alltså ingen fortsättning.

Det kan det däremot bli för Joe Whitney.

Det bekräftas nu av Niklas Persson.

– Jag har kontakt med Joe och en dialog med hans agent. Det är ett namn som fortfarande finns på vår lista. Han är omtyckt av alla, men frågan är om vi har plats för honom, säger Persson.

Det som talar emot att amerikanen, som gjorde 27 poäng på 44 matcher i vintras, är att LHC i första hand är på jakt efter ännu mer spets för att öka offensiva produktionen. Samtidigt är det osäkert läge i coronatider och ovanligt svårt att sia om vad som kommer att hända. Inte minst ekonomiskt.

Till stora delar är det samma läge för danske Nichlas Hardt, som tydligt uttryckt att han vill stanna.

– Vi är jättenöjda med vad Nichlas kom in och bidrog med i år. Både han och Joe är fortfarande aktuella, men ligger lite utanför vad vi just nu vill spendera, säger Niklas Persson.

LHC har tolv forwards klara inför nästa säsong, varav en (finske centern Oula Palve från Texas Stars) ännu inte presenterats. Jimmy Andersson och Patrik Lundh dras med vissa skadebekymmer och kan därför inte vara med och träna för fullt för tillfället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!