HV71-spelare anmäld för tackling

HV71-spelaren Andreas Thuresson har anmälts till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd efter en tackling i matchen mot Linköping HC i Saab Arena på torsdagskvällen.

180920 HV71:s Andreas Thuresson i utvisningsbset under ishockeymatchen i SHL mellan Linkping och HV71 den 20 september 2018 i Linkping.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRN / Cop 102

180920 HV71:s Andreas Thuresson i utvisningsbset under ishockeymatchen i SHL mellan Linkping och HV71 den 20 september 2018 i Linkping. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRN / Cop 102

Foto: PETER HOLGERSSON

ISHOCKEY2018-09-21 08:39

Det var i den tredje perioden som Thuresson tacklade LHC-backen Chad Billins i ryggen. Situationsrummet har i efterhand granskat incidenten och beslutat att anmäla Thuresson till disciplinnämnden.

Så här beskriver situationsrummet händelsen i sin anmälan:

"I den tredje perioden av torsdagens möte mellan Linköping och HV71 fick hemmalagets Chad Billins pucken i defensiv zon. Billins, som vid situationen var utan klubba, sparkade pucken mot sargkanten och rörde sig i samma riktning. Med fart anslöt då Andreas Thuresson och HV71-spelaren delade ut en våldsam tackling som träffade Billins i ryggen."

Ärendet kommer att behandlas under fredagen.

Chad Billins spelade inte mer efter Andreas Thuressons tackling. Det är fortfarande oklart om LHC-backen är tillgänglig i lördagens match mot Växjö.

Här kan du se tacklingen på SHL:s hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!