Jättesuccé för Östergötland i TV-pucken

Östergötland får spela finalspel i klassiska TV-pucken. "Vi fick fram det bästa ur var och en", sa tränaren Johan Krantz efter gruppspelet på Gotland.

Östergötlands TV-pucklag imponerade i helgens gruppspel.

Östergötlands TV-pucklag imponerade i helgens gruppspel.

Foto: Privat

Ishockey2019-09-08 13:32

Det blev fyra raka segrar mot Blekinge, Stockholm Nord, Skåne och Gotland innan det under söndagsförmiddagen till slut kom en övertidsförlust mot Uppland (1-2). Totalt sett en mycket imponerande insats av Östergötland som vann gruppen och nu är kvalificerat till finalspelet i Falun och Leksand i månadsskiftet oktober-november.

– Fantastiskt bra gjort av samtliga inblandade. Vi har tryckt på att alla 23 spelare och 8 ledare ska vara lika viktiga och så har det verkligen varit. En riktig laginsats, sa Johan Krantz.

Att Östergötland hade ett bra lag på pappret visste man, men att det skulle gå så här bra var ändå något oväntat.

– Vi hamnade ju dessutom i en av de tuffaste grupperna med Skåne, Uppland och Stockholm Nord. Starkt att vårat lilla hockeydistrikt vann gruppen, men det bevisar ju bara att föreningarna i Östergötland gör ett strålande jobb, sa Johan Krantz.

Efter fredagens två segrar kom ytterligare två fullpoängare under lördagen mot Skåne (4-2) och Gotland (3-2). En poäng mot Uppland under söndagen betydde gruppseger. 

– Vi slöt oss samman och behöll lugnet genom matcherna. Vi lyckades vara avslappnade men påkopplade, sa Johan Krantz.

Laget samlas nu ett par gånger under hösten inför finalspelet i Dalarna. 20 av 23 spelare har Linköping HC som nuvarande klubbadress, men moderklubbarna är till exempel Mjölby HC, Motala AIF och Skärblacka.

– Det ska bli spännande att se hur långt vi kan gå, sa Johan Krantz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!