Jigmalm hade show i premiär

Pangstart på säsongen för Mjölby HC i allmänhet – och för Victor Jigmalm i synnerhet. "Jätteskönt att få börja så här", sa han.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2019-09-29 19:17

Häromdagen porträtterade vi 27-åringen inför seriestart i division 2-hockeyn.

Det visade sig vara rätt val.

10–2 (5–1, 4–1, 1–0) till MHC i bortamötet med skånska Jonstorp – efter inte mindre än fyra mål av Victor Jigmalm, som tillsammans med kedjekompisarna David Bremer och Adam Svensson dominerade stort och visade vägen till storsegern.

– Vi var inställda på en riktigt tuff match, men det gick överraskande lätt. Jag hörde att de hade några spelare borta och vi fick också in några enkla mål i början. Sedan rullade det på,  jag tyckte att vi höll det uppe och visade bra disciplin i hela matchen, sa Jigmalm.

När gjorde du fyra mål senast?

– Jag kan ha gjort det mot något av de sämre lagen förra säsongen, men jag är inte säker. Men det är inte så ofta som det händer.

Bara 1.26 var spelade när forwarden satte första målet och resten var utklassning. Med 5–1 redan efter första perioden var det avgjort redan då.

– Jätteskönt att få börja så här. Det betyder mycket för självförtroendet att komma igång direkt, sa Victor Jigmalm.

Han kom fram som ung talang i LHC och fick som junior chansen i SHL. Nu är han inne på andra säsongen i Mjölby där den första slutade med 68 poäng på 35 matcher i tvåan. Men laget tog sig aldrig till den avgörande kvalserien mot division 1. Den gången.

– Det blir lite långsamt med träningsmatcherna, så kanon att spela matcher som gäller något igen. Det är det man spelar för, sa han.

MHC-målen i övrigt: David Bremer, Daniel Rehnström, Adam Svensson, Emil Strömberg, Patric Juel och Adam Lundqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!