Klart: MHC-profilen lägger av

Martin Carlberg slutar med hockeyn, bara 25 år gammal. "Det ska bli skönt att kunna lägga tiden på annat", säger den förre Mjölby hockey-spelaren.

Foto: Peter Jigerström

ISHOCKEY2019-08-28 17:40

MHC och sportchefen Jakob Karlborg har några platser kvar att fylla innan säsongens division 2-trupp är spikad. Martin Carlbergs namn saknas.

– Ja, och det lär det göra även i fortsättningen. Jag känner att hockeyn tar för mycket tid och har beslutat mig för att lägga av. Sen kommer det aldrig att vara tråkigt att spela hockey och jag har väl inte spikat det helt hundra att jag aldrig kommer tillbaka, men som det känns nu blir det ingen mer hockey mer än på korpnivå, säger Martin Carlberg.

Efter en säsong i division 1-laget Helsingborg återvände han till Mjölby inför förra säsongen. En axelskada störde och totalt blev det 28 matcher i MHC-dressen. Slutet blev bittert med en oväntad kvalförlust mot Grästorp.

– Det var inget roligt avslut, och det var inte första gången det hände. Jag kände under sommaren att jag hade svårt att ladda om och har inte saknat att träna nu heller. Jag har andra intressen som jag vill lägga tid på, säger Martin Carlberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!