LHC går hårt för jagade backstjärnan

Linköping HC är på jakt efter en toppback – och går hårt för Oskarshamns lagkapten Oscar Engsund. "Inga kommentarer", säger sportchefen Peter Jakobsson.

Oscar Engsund är ett hett villebråd på SHL-marknaden.

Oscar Engsund är ett hett villebråd på SHL-marknaden.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2024-04-04 11:14

Jesper Pettersson och John Nyberg lämnar LHC och som Sporten skrivit tidigare vill klubben ha in en försvarare som kan ta en roll med mycket istid högt upp i laget. Jacob Larsson, som tillhör Ottawas organisation i NHL, men bara har spelat i farmarlaget Belleville den här säsongen, är ett namn som finns eller har funnits med i bilden.

Detsamma gäller Adam Wilsby och Adam Ginning.

30-årige Oscar Engsund flyttade hem till Oskarshamn inför säsongen och skrev då på ett sexårskontrakt. Men efter degraderingen till allsvenskan bryts avtalet och backklippan finns på marknaden. Enligt hockeynews.se har sex SHL-klubbar meddelat intresse och sajten var också först att berätta att LHC var en av dem.

Det är uppgifter som Sporten kan bekräfta. NSD uppger att "både Rögle och Linköping är beredda att erbjuda honom en bra lön".

– LHC är väldigt intresserat, säger en källa till Sporten.

 Det är dock ingenting som Peter Jakobsson vill bekräfta.

– Inga kommentarer, säger sportchefen.

En sak kan tala för LHC. Oscar Engsund bor med familjen i Västervik och rent geografiskt är det närmast och går framförallt fortast till Linköping av alternativen i SHL där Luleå tydligt uttryckt att man vill ha tillbaka backen. Aftonbladet har tidigare nämnt HV och Växjö som andra intresserade klubbar.

Agenten Johan Altberg skriver i ett sms till hockeynews.se: 

”Jag vill inte uttala mig om specifika lag. Men kan bekräfta att en handfull klubbar hört av sig."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!