LHC släpper fram debutant – och de saknas mot Färjestad

LHC släpper fram en SHL-debutant till hemmamötet med Färjestad: Mattias Hävelid eller Jonathan Myrenberg.

Vem som vaktar LHC-målet mot Färjestad avgörs senare, men det är knappast en vågad gissning att Marcus Högberg ges chansen. Till höger backtalangen Mattias Hävelid.

Vem som vaktar LHC-målet mot Färjestad avgörs senare, men det är knappast en vågad gissning att Marcus Högberg ges chansen. Till höger backtalangen Mattias Hävelid.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2021-09-22 12:50

– En av dem spelar. Men vi har inte bestämt vem. De är lite samma typ av spelare, säger Klas Östman, tränaren, efter onsdagsträningen i Saab arena.

Utöver Mattias Bäckman, som inte är spelklar efter hjärnskakning, är Albert Lyckåsen sjuk. Det öppnar för någon av juniorlandslagsbackarna, födda 2004 respektive 2003, mot tippade guldlaget. Och Östman utlovar också speltid.

– Dels vill vi ge dem erfarenhet och dels vill vi inte att det ska bli för mycket istid för våra seniorbackar, säger han.

Daniel Ljungman har problem med en handskada och har inte tränat i veckan. Förhoppningen är att han kan vara med mot Leksand på lördag. Det betyder att Elliot Ekmark går in med Alexander Johansson och Jimmy Andersson. I övrigt ser kedjorna ut som i förlustmatchen mot Djurgården (1–3) häromsistens.

– Tittar du bara på statistiken dominerade vi Djurgården än vad Luleå dominerade oss i premiären. Men det har vi lagt bakom oss nu, säger Klas Östman.

Utmaningen mot Färjestad, som har seriens vassaste forwardsuppsättning?

– Att försvara sig när de har pucken och hitta den balansen. Vi måste försvara oss tillsammans. Antingen vara riktigt aggressiva eller hålla ihop och vara starka i mitten. Samtidigt får vi inte åka omkring och beundra dom och tycka att de har ett så fantastiskt lag.

LHC har som bekant inlett med två raka förluster, medan Färjestad tagit starka fem poäng på två bortamatcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!