31-åringen är inne på upploppet på en lång och framgångsrik karriär.
Sju matcher kvar av grundserien – och så med största sannolikhet ett slutspel på det.
Sedan är det över.
– Ångesten börjar komma lite, det ska jag erkänna. Det blev inte bättre när jag blev avstängd i tre matcher för första gången i min karriär. Jag kommer säkert att sakna det i augusti, men vet samtidigt att det finns ett liv efter hockeyn, säger Emilia Ramboldt.
Hon gjorde comeback mot Göteborg (2–1 efter förlängning häromsistens) och nu väntar närmast SDE på onsdagskvällen. Som det ser ut just nu blir det sedan serieettan HV 71 som motståndare i bäst av tre matcher i SM-kvartsfinal.
– Det känns inte alls omöjligt. Vi har ändrat lite i spelet och slutet och även om några fortfarande saknas är trots allt de flesta tillbaka efter skador, säger Ramboldt.
På tisdagen kunde hon läsa om den undersökning som gjorts av Unionen och Svensk ishockeys centralorganisation, Sico. I undersökningen har totalt 92 kvinnor och 62 män, som alla spelar i de två högsta ligorna i ishockey på dam- och herrsidan, uppgett sina löner.
Herrhockeyspelarna tjänar alltså mer än 20 gånger så mycket som damspelarna. Eller annorlunda uttryckt: en herrspelare tjänar i genomsnitt lika mycket som ett damlag.
– Den spontana reaktionen är väl att det inte är någon nyhet. Sedan ska man ju veta att långt ifrån alla på herrsidan tjänar 120 000 kronor. Det går åt rätt håll och det är så klart positivt, men det går sakta. Det kommer att ta tid innan det är jämställt, säger Emilia Ramboldt.
Erika Grahm, som är med i landslaget och spelande damansvarig i Brynäs, säger till TT:
– En sak som är viktig att nämna är att vi inte ska sätta på oss någon offerkofta. Jag är jättepositiv över utvecklingen. Jag tror att damhockeyn gör samma resa som damfotbollen har gjort, säger hon till SVT.
Att få till ett kollektivavtal för damspelarna är ett viktigt steg för att närma sig mer jämställda villkor, enligt Lukas Ringqvist, central ombudsman på Unionen, med ansvar för kollektivavtal inom idrott. Ett kollektivavtal för manliga hockeyspelare på elitnivå har funnits sedan 1999.
– Nu jobbar vi mycket med att få till ett kollektivavtal för spelarna i SDHL. Vi visste att det fanns en inkomstskillnad, men jag reagerar på att den är så pass stor som den är, säger Ringqvist till TT.
– Felet är inte att herrarna tjänar så mycket, felet är att damerna tjänar så lite, säger Klara Stenberg på Sico till Aftonbladet.