Högberg gör succé i Tre Kronor – höll ny nolla

Det blir svårt att peta Marcus Högberg som målvakt i ett kommande VM. LHC-målvakten höll nollan igen när Tre Kronor besegrade Finland med 2–0 i Czech Hockey Games.

Marcus Högberg kan bara le efter sin fina insats mot Finland.

Marcus Högberg kan bara le efter sin fina insats mot Finland.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2022-05-01 14:44

– Det är ett steg närmare och sedan får vi se hur det blir. Jag fokuserar på att jobba noga. Det är mitt mål att nå VM. Jag tycker att jag hittat ett bra spel, är lugn i rörelserna och ser puckarna bra. Sedan har jag fått hjälp av backar och forwards, säger Marcus Högberg till Viaplay.

Högberg svarade för en mycket stabil insats mot Finland och har nu hållit nollan i sina tre senaste matcher för Tre Kronor. LHC-killen visar storform på vårkanten och blir svår att plocka bort för den svenska lagledningen inför VM som inleds den 14 maj.

Hela laget gjorde en stark insats.

– Jag är jättenöjd, säger Markus Åkerblom till Viaplay.

1–0 mot Österrike i inledningsmatchen i torsdags kom efter stor möda. Än värre såg det ut när Tjeckien hade lekstuga och delade ut 9–3-smockan hemma i Ostrava på lördagseftermiddagen.

Sett till de matcherna var lyftet enormt mot ett Finland som hade 15 raka segrar under Jukka Jalonens ledning.

– Jättestor skillnad. Jag är jätteglad att killarna plockar med sig erfarenheterna från i går och är bättre förberedda, säger Åkerblom.

Färskingen Elmer Söderblom visade vägen när Tre Kronor fick det målmässiga övertaget. Filip Roos ökade till 2–0 mitt i den andra perioden på passning från Fredrik Olofsson. 

Tre Kronors VM-förberedelser fortsätter i Avicii Arena i Stockholm. Där tränar laget de kommande dagarna inför Beijer Hockey Games som inleds mot Tjeckien på torsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!