LHC-tränaren: "Det såg inte alls bra ut"

Linköping HC åkte på en riktig stjärnsmäll i Jönköping. 0–5 betydde fjärde raka förlusten på bortais.

Foto: TT

Ishockey2019-10-01 21:05

– Det är svårt att förklara bort 0-5. Jag ska inte ens försöka, sa tränaren Bert Robertsson.

Han såg ändå en hel del positiva saker, förutom resultatet där HV avgjorde med två mål i den första och tre mål i den andra perioden.

– Jag tycker att vi kommer hit och för spelet ordentligt i första perioden. De får en lätt utvisning med sig innan sitt första mål, jag tycker att vi skulle haft en utvisning med oss innan det andra. 0-2 tycker jag inte alls speglar hur det såg ut på isen.

LHC startade också andra perioden bra, tvingade HV att ta en timeout för att få ett avbrott.

– Men sen får de göra mål på en kontring, på en chans som vi inte ska släppa till, och efter det tycker jag faktiskt att vårt spel fallerar ordentligt.

HV fick också göra både 4-0 och 5-0 och då var matchen givetvis körd.

– Efter det tredje målet blev vi alldeles för spretiga och föll ifrån alla riktlinjer vi pratat om. Det såg inte alls bra ut.

LHC har nu spelat fyra bortamatcher och har den föga smickrande målskillnaden 3-17.

– Det är absolut inte smickrande. När vi släpper in mål ser jag att vi tappar energi i vårt lag som jag inte tycker är godkänt. Vi är för bra för att släppa iväg vårat eget självförtroende och vår egen energi på det vis vi gjort. Vi gör många bra saker också, men vi måste faktiskt gjuta mod i vår grupp och bli lite mer opåverkbara på bortaplan. 

Hur gör man det om man inte vinner matcher?

– Det handlar väldigt mycket om att varje individ tror på sig själv och tror på det vi kan åstadkomma tillsammans. Vi har spelat riktigt bra hockey vissa stunder, så också i kväll. Det gäller för oss att belysa det. Jag tycker att vi spelar väldigt uppoffrande för varandra, vi blockar skott, vi tar åkningar för varandra och skapar på så sätt mycket energi som vi ska ta tillvara på. 

Jonas "Monstret" Gustavsson inledde matchen i mål, men byttes ut inför den sista perioden. 

– Bert sa att vi skulle göra så för att få till en förändring och då är det bara att acceptera. Även om man givetvis alltid vill spela.

Det hade inget med din tidigare hjärnskakning att göra?

– Nej, inte alls.

Din syn på matchen?

– Både första och andra perioden startar vi riktigt bra, men de får utdelning medan vi inte får det. Efter 0-3 så tycker jag nog att vi tappar vårt spel och är inte riktigt där vi ska. 

– Men det gäller bara att fortsätta att göra tillräckligt bra saker tillräckligt många gånger så blir det bra till slut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!