LHC-tränaren efter sämsta starten på 20 år: "Jobba med"

Mardrömsstarten fortsätter för Linköping HC. Tre matcher spelade. Tre matcher förlorade. Så illa har det inte börjat på 20 år.

Klas Östman.

Klas Östman.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-09-23 17:58

– Bekymrad ska jag inte säga att jag är, men klart att vi har saker att jobba med. Vi hade inte förväntat oss att det skulle bli enkelt, men behöver framförallt fundera över hur vi ska vara effektivare.

Så uttryckte sig Klas Östman, tränaren, efter ännu en smäll i SHL-hockeyn.

Efter förluster mot Luleå och Djurgården blev det nu 0–4 mot guldtippade Färjestad i Saab arena och det var inget snack. 

Därmed är LHC kvar på noll poäng efter tre matcher, vilket är sämsta starten sedan 2001 i klubbens historia i högsta serien då det också var tre matcher i rad utan poäng. Så här dags under den så turbulenta säsongen i fjol hade man tre poäng och bara en förlust efter ordinarie tid.

– Tanken var att vi skulle vara kaxiga och testa Färjestad, men tyvärr var vi bleka om nosen i första perioden och bröstade inte upp oss förrän i den andra, sa Klas Östman.

Hur är stämningen i omklädningsrummet?

– Det är mer frustrerat än stukat skulle jag säga. Jag var lite orolig efter första perioden att det bara skulle fejda ut. Så länge den glöden och geisten finns där känner jag mer att det är frustration över att vi inte får med oss något.

Hellre det än att det är stukat?

– Absolut. Nu tycker jag ändå att vi höll ihop det hyfsat och det var inte så att en och en skulle rädda världen som vi haft tendenser till tidigare. Vi har alla med och drar åt samma håll, sa LHC-tränaren.

Närmast väntar tufft bortamöte med Leksand – som överraskade mot Frölunda och spräckte sin poängnolla.

Pucken i LHC-målet.
Pucken i LHC-målet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!