LHC-tränaren: "En sexpoängsmatch"

Linköping HC hoppas på viktiga backduon Tori Hickel och Ingrid Morset på bortaturnén mot Leksand och Brynäs.

Linnea Johansson (till vänster) spelar inte i helgen.

Linnea Johansson (till vänster) spelar inte i helgen.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-12-19 17:15

– Känns det bra är de med och spelar. Annars inte. Vi har inte tagit några beslut där än, säger Madeleine Östling, tränaren, inför nystarten av SDHL-hockeyn.

Som vi berättade tidigare i veckan har nya skador slagit till mot LHC, som varit minst sagt drabbat under hela hösten. Helt klart är att Pernilla Winberg, Vilma Tanskanen, Malou Berggren (alla drabbade av hjärnskakningar), Annie Sjöstrand och Linnea Johansson inte är aktuella för spel i veckoslutet.

Medan de fyra förstnämnda är skadade har Johansson, som nyligen togs ut i svenska truppen till U18-VM i Bratislava, blivit sjuk. Hickel och Morset åkte på lättare skador i förra veckan, men har alltså inte gett upp hoppet om spel.

Just nu är LHC sjua i tabellen, en poäng före just fredagsmotståndaren Leksand som också har en match mindre spelad.

– Sexpoängsmatch. Dels för tabelläget, dels inför slutspelet och dels för att fortsätta att bygga självförtroende. Den känns viktig ur många aspekter, säger Madeleine Östling.

Tåget till topplatserna i serien har redan gått, vilket gör att LHC kan räkna med högklassigt motstånd redan i SM-kvartsfinalen. Ettan ställs mot åttan, tvåan mot sjuan och så vidare. Om serien varit slut idag hade Djurgården stått på andra sidan. Samtidigt gäller att undvika åttondeplatsen för att inte riskera att ställas mot HV 71, som är på väg mot serieseger.

– Jag räknar med högt tempo mot Leksand, men det har vi inget emot. De kan ibland virra till det en del i egen zon, så det gäller att vi är där så mycket som möjligt, säger Östling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!