LHC utan chans mot seriesuveränen

Det blev förlust även i helgens andra match för Linköping HC i SDHL, obesegrade Luleå vann med 3–1. Här är våra punkter från matchen.

Lore Baudrit kämpar och sliter för LHC.

Ishockey2022-10-16 15:08

Defensiven. Seriesuveränen Luleå sköt bara fyra (!) skott mot Sabina Eriksson i LHC-målet i den första perioden. LHC lyckades hålla ihop spelet i egen zon i hela matchen till skillnad från lördagsdrabbningen mot Modo. Det var inte nära någon poäng, men ändå en bra mycket bättre prestation.

Tacklingar på öppen is. Under lördagsmatchen mot Modo blev LHC:s Solveig Gisler utvisad för en tackling på öppen is. När Luleås Jenni Hiirikoski gjorde samma sak mot Romana Kosecka i den första perioden friade domaren. Någon får gärna förklara varför det inte blev två minuter där.

Luleås spets. Noora Tulus, Lisa Johansson, Petra Nieminen, Emma Nordin...Luleå dräller av klasspelare och det var just den individuella skickligheten som avgjorde mot LHC.

Lore Baudrit. Blir mer och mer förtjust i LHC:s franska fyrtorn som sliter och kämpar i varje match. Inte den snabbaste skridskoåkaren på isen, men står ofta rätt framför mål och gör mycket nytta.