LHC:s trista torsdag – stryk och matchstraff på Russell

2–5-förlust för Linköping HC mot Växjö. Här är våra punkter och betyg.

Broc Little.

Ishockey2024-02-29 21:21

MATCHEN

Två mål av Broc Little (1–0 och 2–3) höll LHC kvar i matchen trots att hemmalaget som väntat var spelförande. Olyckligt för LHC med två insläppta mål på 26 sekunder i första perioden när Växjö snabbt vände. Sedan utökade Victor Stjernborg i den andra vilket betydde två måls underläge för LHC inför tredje. Little reducerade, men Keegan Lowes mål med fem minuter kvar avgjorde. En för blek LHC-insats mot så här bra motstånd.

TREDJE RAKA

Tre förluster i rad nu...

MINDRE MARGINAL

...och därmed bara en poäng till Leksand under topp sex-strecket.

MATCHSTRAFF

Med tre mínuter kvar ådrog sig Patrick Russell matchstraff för crosschecking. Kan därmed riskera avstängning.

SPECIAL TEAMS

Dubbla mål (av Broc Little) i numerärt överläge och bra insatser även med en man mindre även om det blev mål i slutsekunderna. Alltid något.

BÄSTA HEMMALAGET

Växjö toppar hemmatabellen och har nu tagit 54 poäng på 24 matcher. Segern var den åttonde på de nio senaste hemmamötena med LHC.