Många kan lämna LHC – men här är en som blir kvar

Säsongen är över för Linköping HC – och många spelare kommer att lämna. Men med all säkerhet blir backen Max Lindroth kvar.

Max Lindroth (till höger).

Max Lindroth (till höger).

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-04-03 17:31

Fem raka vinster räddade LHC undan kval, men resultatmässigt blev det en avslutning i moll med dubbla förluster: 1–7 mot Luleå och 3–5 mot tabelljumbon HV 71. Att det för tredje året i rad inte skulle bli något slutspel blev helt klart redan tidigare i veckan.

Som vi berättat tidigare har ett antal spelare kontrakt över minst nästa säsong. Utöver båda målvakterna är det bland andra Jonas Junland, Broc Little, Markus Ljungh, Niko Ojamäki och Henrik Törnqvist.

Enligt Sportens uppgifter kommer också Max Lindroth att stanna. Backen har en stark säsong bakom sig och har uppvaktats av andra klubbar. Samtidigt har LHC varit tydligt med att man vill förlänga och med all säkerhet blir det en fortsättning. I övrigt är det bara ovannämnde Junland och utlånade Albert Lyckåsen som har avtal på backsidan. Att Mattias Bäckman om han är fortsatt skadefri erbjuds nytt kontrakt känns givet.

Det utsatta och ovissa läget har gjort det svårt för general managern Niklas Persson att bygga laget när ingen vetat vilken division som väntar nästa säsong. Många spelare har utgående avtal och det är ingen vågad gissning att bland andra Petteri Nikkilä, Mikael Frycklund, Josh Ho-Sang och Dan Pettersson lämnar. Filip Berglund åker förmodligen över till Edmontons organisation redan i vår. Tanken är att han spelar där i höst, annars blir det Linköping.

Av dem som har kontrakt som går ut kan säkerligen bland andra Jonas Holös, Anton Karlsson, Jarno Kärki, Patrik Lundh, Jaakko Rissanen och Alexander Johansson vara aktuella för en fortsättning. Om pengarna är de rätta så är det inte otänkbart att man hittar någonting. Lönebudgeten ska bantas med runt tio miljoner, vilket så klart kommer att påverka truppbygget.

Klas Östman tar över som huvudtränare och presenteras när Zug har spelat färdigt i Schweiz. På ledarsidan i övrigt är det enligt Sportens uppgifter klart att Johan Åkerman lämnar, medan det inte är något beslut taget för Daniel Eriksson. En dialog pågår.

Fakta

De har kontrakt i LHC:

David Rautio, Niklas Lundström (målvakter), Jonas Junland, Albert Lyckåsen (backar), Broc Little, Markus Ljungh, Henrik Törnqvist, Niko Ojamäki, Nikola Pasic, Jimmy Andersson, Arvid Costmar, Daniel Ljungman, Elliot Ekmark och nu utlånade Oula Palve (forwards). Dessutom Filip Berglund, om han spelar i Europa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!