"Medvetna om att vi har mycket att jobba på"

Missräkningarna fortsätter i takt med den dystra trenden för LHC-damerna. Mot Brynäs kom den femte raka förlusten efter att Lara Stalder haft stor show mot sitt gamla lag.

Zoe Hickel var tillbaka efter fyra matchers skadefrånvaro. Det hjälpte inte LHC, som fortsatte sin dystra trend.

Zoe Hickel var tillbaka efter fyra matchers skadefrånvaro. Det hjälpte inte LHC, som fortsatte sin dystra trend.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-10-31 19:12

Ett till stora delar ombyggt och till viss del oprövat lag – men med skyhög potential och toppambitioner.

Ungefär så gick snacket från LHC inför säsongen.

Nu, när laget går på sexton dagars uppehåll på grund av landslagssamling, efter 14 omgångar är det istället tufft läge. Med en sjundeplats i tabellen, stora skadebekymmer och ett avstånd på hisnande 29 poäng upp till tabellettan HV71 (som förvisso spelat två omgångar mer).

– Uppehållet kommer väldigt lägligt för oss så att vi får tillbaka fler seniorspelare. Jag har ingen direkt koll på tabellen, utan vill bara att vi ska vinna matcher och få tillbaka alla spelare, säger Madeleine Östling, tränaren.

Matchen mot formstarka Brynäs skulle inte bli något trendbrott. Snarare tvärtom, redan ifrån start tryckte gästerna gasen i botten och efter den första perioden lyste siffrorna 0–3 upp resultattavlan i Stångebrohallen.

– Vi vet att dem är duktiga offensivt och i början av matchen var vi inte tillräckligt aggressiva i egen zon. De fick för mycket tid.

Allra mest talande var en sekvens vid ställningen 0–1 där Zoe Hickel, som liksom Ingrid Morset var tillbaka ifrån skadefrånvaro, kom fri och sköt klockrent i ribban. 

Sju sekunder senare, efter en spelvändning på ribbskottet, var det nämligen 0–2 signerat Lara Stalder.

– Det är lite frustrerande. Samtidigt är vi också medvetna om att vi har mycket att jobba på i spelet. Visst att vi fortfarande saknar många spelare, men vi kan också göra mycket bättre, konstaterade Zoe Hickel.

Samma Stalder stänkte sedan in ännu ett mål i sin gamla hemmarink innan LHC, då vid ställningen 0–4, lyckades reducera via japanskan Haruka Toko.

Och när Emilia Ramboldt pricksköt in ytterligare ett powerplay-mål tändes ett litet hopp om poäng.

– Egentligen sa vi inte så mycket till varandra i paus, utan alla visste vad vi behövde göra för att kunna komma ikapp. Den andra perioden var riktigt bra från vår sida. Det får vi ta med oss.

Men närmre än 2–4 skulle LHC aldrig komma när Stalder punkterade tillställningen med ytterligare två mål – totalt fyra – och slutsiffrorna skrevs till 3–6.

Madeleine Östling var dock tydlig med att hon ser positiva tendenser i sitt lags spel. Bland annat lossnade spelet i numerärt överläge mot Brynäs.

– Nu gjorde vi tre mål i powerplay, som många frågat efter. Så det är en jättepositiv sak vi tar med oss.

Brynäs fick måljubla sex gånger. Där Lara Stalder stod för hela fyra av fullträffarna.
Brynäs fick måljubla sex gånger. Där Lara Stalder stod för hela fyra av fullträffarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!