MHC föll i derbyt: "Vi går bort oss"

Mjölby Hockey åkte på sin andra raka förlust, IK Guts vann östgötaderbyt med 3-2 mot ett ineffektivt hemmalag.

Hugo Kullander gjorde det bra i MHC-målet.

Hugo Kullander gjorde det bra i MHC-målet.

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2019-12-01 19:54

Det blev en tuff start på östgötaderbyt för MHC, 0-2-underläge i mitten av den första perioden. Det dröjde till slutet av perioden innan Edvin Lundqvist kunde spräcka nollan via en snabb spelvändning.


MHC började andra perioden i numerärt överläge, Marcus Schelin kunde omgående kvittera till 2-2, läckert framspelad av Adam Svensson. Utvisningarna duggade tätt och det blev inte mycket till ordnat spel. Guts skapade några bra chanser i spel med en man mer men då glänste Hugo Kullander i hemmamålet. Kullander fick dessutom rädda en straff innan perioden var slut.
– Vi är inte snälla mot Hugo, det är inga roliga lägen vi bjuder på. Han gör en bra match men vi måste hjälpa honom bättre ute på isen, sa hemmatränaren Peter Forsén.

Hemmalaget kom ut och startade sista perioden bra och hade några bra chanser att ta ledningen. Guts fick kontra mycket under hela matchen och när Mika Huhtasalo fick chansen på just en kontring satte han avgörande 2-3.
–  Vi går bort oss i anfallszon, vi får ingen lugn och ro i vårt spel utan det blir en massa stress och jagande. Vi kontrollerar inte anfallsspelet på det sätt som vi vill, avslutade Forsén.

Nyförvärvet Calle Krantz gjorde hemmadebut och visade stundtals upp många fina kvalitéer inför sin nya hemmapublik.
– Här trivs jag bra, många skickliga spelare och ett bra lag. 
Vad kan Mjölbypubliken förvänta sig av dig?
– Hårt jobb över hela banan och sätta igång spelet med en bra första pass, sa Calle Krantz.

Publik: 347

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!