MHC tog tredje raka: "Njut så länge det varar"

Efter två målsnåla matcher kunde MHC spela ut ordentligt och tack vare två starka slutperioder kunde man under onsdagen besegra Alvesta med 5–2.

Daniel Hjärtstrands två mål blev avgörande för MHC

Daniel Hjärtstrands två mål blev avgörande för MHC

Foto: Erik Winell

Ishockey2022-02-16 22:18

– Känns riktigt skönt att vi kunde bygga vidare på de två senaste segrarna, sade tvåmålsskytten Daniel Hjärtstrand, vars två mål var en stor orsak till lagets tredje raka seger.

– Det känns ju som att de flesta puckarna går in lite turligt, så det är bara bygga vidare på det flytet och njuta så länge det varar.

Det var dock gästande Alvesta som startade matchen bäst och ledde efter första perioden. Men sedan kom MHC ut som ett nytt lag och enligt Hjärtstrand var det de vunna närkamperna som hjälpte laget att i andra perioden göra tre mål.

– Vi kommer ut och är inte riktigt med, men vi tar tillbaka det i andra. Vi lyfter oss över hela banan och Adam (Ingelfeldt) gör en kanonmatch i målet.

I tredje periodens första minut skapades det nerv i matchen med en reducering för Alvesta. Men MHC kunde behålla kommandot och med ytterligare två mål, varav det sista i tom kasse, kunde man vinna med 5–2 och Hjärtstrand var aldrig särskilt orolig.

– Vi kom upp ganska bra i både andra och tredje och förutom deras tillfälliga mål så har vi kontroll. Jag var aldrig orolig.

I och med segern går MHC upp i serieledning före Borås som dock har två matcher mindre spelade. Att laget efter två målsnåla matcher nu fått fart på maskineriet beskriver Hjärtstrand som viktigt, även om han också poängterar vikten av att aldrig vara nöjd.

– Det är oerhört tufft i år men vi siktar ju på topp sex, och inget är omöjligt med det spel vi visar upp nu, säger matchvinnaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!