MHC tog tung skalp mot serieledaren

Mjölby HC är klara för playoff efter en övertygande 3–1-seger hemma mot serieledande Vänersborg.

Adam Ingelfeldt var en gigant  i MHC-målet och räddade 30 av 31 skott.

Adam Ingelfeldt var en gigant i MHC-målet och räddade 30 av 31 skott.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2020-02-19 22:20

– Det finns mer att ta av i vår prestation men vi har verkligen fått tillbaka krigarhjärtat, det kommer ta oss långt i playoff, sa en mycket belåten Peter Forsén, tränare i hemmalaget.
MHC kom till spel med bra självförtroende efter två raka segrar. Serieledaren Vänersborg hade inför matchen bara förlorat två matcher under alltvåan. MHC:s Martin Carlberg och Daniel Håkansson värvades in sent i laget men har redan gjort stora avtryck i spelet efter bara några matcher. Det var även Carlberg som gav hemmalaget ledningen efter bara några minuters spel i den första perioden.

Adam Ingelfeldt har vaktat MHC buren i de senaste matcherna, och mot Vänersborg visade han storform i den andra perioden när han klev fram ordentligt med flera svettiga räddningar.
– Vi har hela tiden en dialog med målvakterna och har försökt varva dem långt in på säsongen, men nu är det Ingelfeldt som är vår etta, resonerade Forsén.
Med onsdagens prestation på näthinnan är det inte konstigt att det pratats om spel högre upp i seriesystemet för den 22-åringe målvakten.
– Just nu är det bara fokus på MHC men det är klart att det skulle vara kul att testa på spel i en högre division. Anbud har funnits men vill jag bara göra det så bra som möjligt här, sa Ingelfeldt.

Hemmalaget fortsatte på den inslagna vägen i tredje perioden, spelade enkelt i egen zon och höll i pucken i anfallszon. Avgörandet kom när Edvin Lundqvist serverades öppet mål av Håkansson med några minuter kvar av matchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!