MHC:s powerplay gav fördel i kvalet

Mjölby hockeys mäktiga powerplay knäckte Jonstorp i playoffmötet. "Vi har hittat någonting riktigt bra där", sa tvåmålsskytten David Bremer.

Mjölbys Daniel Hjärtstrand på jakt efter pucken i kvalmatchen mot Jonstorp.

Mjölbys Daniel Hjärtstrand på jakt efter pucken i kvalmatchen mot Jonstorp.

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2020-02-26 22:02

MHC vann med 5-2 (0-1, 2-1, 3-0) och skaffade sig fördel i matchserien som avgörs i bäst av tre. Halvvägs såg det inget vidare för hemmalaget som spelade med kvalnerverna utanpå tröjan, men tack vare spelet i numerärt överläge kunde MHC gå ifatt och förbi och till slut vinna klart.

– Vi började matchen helt tvärtemot vad vi kom överens om innan. Vi sa att vi skulle åka mycket skridskor och köra över dom, men så blev det inte alls, sa tränaren Peter Forsén.

Det var 0-2 på tavlan och inte mycket som talade för en hemmaseger, men MHC:s powerplay har vaknat till liv under de senaste matcherna och formligen exploderade nu. Förstauppställningen med Daniel Håkansson, Victor Jigmalm, David Bremer, Daniel Hjärtstrand och Calle Krantz har ruggigt flyt i spelet med en man mer och när MHC gick från 0-2 till 3-2 gjordes samtliga mål i spel fem mot fyra.

– Alla i vår formation har bra rörelse och alla tittar upp och det finns alltid passningar att hitta. Det blir rätt stora ytor för oss som gillar att ha mycket puck. Det är inte svårt att göra mål på de smörpassningarna man får, sa David Bremer.

Martin Carlberg gjorde viktiga 4-2 i den tredje perioden och David Bremer avgjorde definitivt när han satte 5-2 från nära håll. Spelformen? Fem mot fyra.

– Man märkte ganska tydligt att Jonstorp hade respekt för vårt powerplay. Efter att vi gjort två mål blev de helt stillastående och visste inte vad de skulle hitta på, sa Peter Forsén.

Jonstorp har varit lite av ett spöke för MHC på sistone och skåningarna vann båda matcherna i alltvåan. Men mot hemmalagets powerplay hittade man inget motmedel och till slut var det nästan lekstuga när Bremer och hans kamrater snurrade runt. Det blev till slut en klar seger, nu väntar bortamatch i Jonstorp på lördag och en eventuell tredje och avgörande match i Mjölby på söndag. Vinnaren går till kvalserien.

– Viktigt att vi kunde fortsätta att vinna hemma. Jonstorp spelar efter sina resurser och gör det bra, för vår del är det viktigt att vi får upp farten i skridskoåkningen, sa David Bremer.

Visst skulle det vara kul med en avgörande kvalserie till division 1?

– Absolut. Jag vill inte att säsongen ska ta slut i slutet på februari. Det gjorde den ifjol och det kändes snöpligt, sa David Bremer.

– De senaste matcherna har vi visat karaktär. Bara att hoppas att vi fortsätter göra det, sa Peter Forsén.

Publik: 386.

Edvin Lundqvist på väg mot en målchans för Mjölby hockey mot Jonstorp.
Edvin Lundqvist på väg mot en målchans för Mjölby hockey mot Jonstorp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om