Hjärtstrands superform i MHC: "Inga hemligheter"

Någonting har hänt med Daniel Hjärtstrand. Någonting väldigt bra. "Man får glädjas så länge det varar", sa Mjölby hockey-kämpen efter den tunga segern mot Borås.

Daniel Hjärtstrand har hittat formen den här säsongen.

Daniel Hjärtstrand har hittat formen den här säsongen.

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2022-02-06 19:43

25-åringen var en av matchens förgrundsfigurer när MHC vände trenden och tog en överraskande trepoängare mot tippade serievinnaren Borås. Det slutade 6–2 inför jublande hemmafans och Daniel Hjärtstrand gjorde det mesta rätt. En femstjärnig arbetsinsats kryddades med ytterligare ett mål, det femte på sju matcher i alltvåan.

– Det ligger inga hemligheter bakom formen. Jag har haft lite flyt och puckarna har studsat rätt, då kommer också självförtroendet, sa Daniel Hjärtstrand i det segerstimmiga omklädningsrummet.

Efter två raka förluster mot Vänersborg svarade MHC plötsligt för en av säsongens bästa insatser mot stjärnspäckade Borås. Det var ledning med 3–0 efter två perioder, men känslan var ändå att Borås sparat mycket av krutet till tredje perioden. Gästerna kröp också lite närmare, men två mål i öppen kasse mot slutet avgjorde definitivt.

– Oerhört stark laginsats. Speciellt att vi kunde vända den här dåliga veckan, vi kände alla att vi var jäkligt revanschsugna. Vi hade fokus på rätt saker och fick det att fungera perfekt i power play, sa Daniel Hjärtstrand.

Många lag har värvat under juluppehållet, MHC har behållit sin trupp intakt. 

– Vi känner varandra väldigt bra, det klaffar i gruppen. Fortsätter vi så här kan det bli riktigt roligt i vår, sa Daniel Hjärtstrand.

Målen, MHC: Hjärtstrand, Edvin Lundqvist, Fredrik Johansson, William Strand, Simon Olofsson och Philip Dimtrén.

Fredrik Johansson var pigg och gjorde mål för MHC.
Fredrik Johansson var pigg och gjorde mål för MHC.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!