LHC laddar på Gotland: "Riva av plåstret fort"

Målvakten Jesper Myrenberg ser fram mot att konkurrera med Marcus Högberg om istiden under årets SHL-säsong – redan på fredag väntar LHC:s första träningsmatch.

Jesper Myrenberg ser fram emot att utvecklas som målvakt i Linköping HC.

Jesper Myrenberg ser fram emot att utvecklas som målvakt i Linköping HC.

Foto: Kollage/Pressbild/Per Bergsten

Ishockey2022-08-10 17:00

Under onsdagsförmiddagen påbörjade LHC sin resa till lagets träningsläger på Gotland. Sporten, som åker till Gotland under torsdagen för att följa lägret, kollade läget med målvakten Jesper Myrenberg:

– Det är kul att komma iväg med hela laget och lära känna varandra bättre och mer på djupet. Det ska bli väldigt kul och intressant att spela match, sa Myrenberg.

Redan på fredag väntar som sagt säsongens första träningsmatch – mot Oskarshamn i Visby ishall.

– Det är skönt att få det överstökat. Att riva av plåstret fort. Sen går det väldigt fort och matcherna kommer tidigt. Det skönt att komma igång. Det går fortare än man tänkt sig att komma in i det.

22-årige Myrenberg anslöt till LHC redan i april – som första nyförvärvet inför kommande säsong. Förra säsongen stod han 29 matcher i HockeyAllsvenskan för Vita Hästen. 

Han berättar om förväntningarna på egna säsongen:

– För mig själv är det att ta en dag i taget, försöka kriga mig fram och utvecklas. Jag har kontrakt två år och ska försöka ta så många steg som möjligt. Sen får tiden utvisa hur det går. Jag ser fram mot säsongen och tror jag kan visa upp något som kan hjälpa laget att vinna.

I konkurrens om speltid har han en av seriens bästa målvakter, Marcus Högberg, att tävla med.

– Det är lärorikt och inspirerande. Det finns mycket man kan lära av och förhoppningsvis kunna addera i sitt eget spel. Det blir att jag måste höja mig till en ny nivå för att kunna ta rygg.

Jesper Myrenberg och LHC åker till Gotland för läger.
Jesper Myrenberg och LHC åker till Gotland för läger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!