Näst bäst i Linköping – nu ska de möta Vita Hästen

Linköping Mighty Ravens HC gick upp i Hockeytrean i år vilket innebär att de kommer spela i samma division som nedflyttade Norrköpingslaget Vita Hästen. "Om Hästen tappar ett enda poäng under serien har de gjort något väldigt fel", säger Tobias Lindqvist i Mighty Ravens.

Tobias Lindqvist Ordförande för Linköping Mighty Ravens HC och klubbens logotyp.

Tobias Lindqvist Ordförande för Linköping Mighty Ravens HC och klubbens logotyp.

Foto: Collage

Ishockey2023-07-20 09:04

Lindqvist och Ravens ser fram emot kommande säsong med stort tillförsikt – och en extra nerv finns förstås kring matcherna mot Vita Hästen, som degraderats från allsvenskan till hockeyns skuggsida efter sin konkurs.

– Det kommer bli väldigt kul att möta Hästen, många av våra spelare har spelat mot dem förut på juniornivå. Sedan kommer det förstås bli ett väldigt tufft motstånd och vi kommer behöva spela mycket på kontring, säger Tobias Lindqvist, ordförande i Mighty Ravens.

Vita Hästen som alltså spelade i Hockeyallsvenskan förra säsongen satsar hårt på att snabbt ta sig tillbaka uppåt i seriesystemet och blir förstås storfavorit i serien. 

– Det är stor nivåskillnad mellan Vita Hästen och övriga lag i serien och om de tappar ett enda poäng under serien har de gjort något väldigt fel, säger Lindqvist.

Linköping Mighty Ravens som tidigare under sommaren sökte spelare till säsongen via ett Facebook inlägg har nu en bred trupp och siktar på att få en plats i Fortsättningsserien.

– Målet är att komma trea, det var väldigt många som var intresserade av Facebook-inlägget så nu har vi en stor trupp in för säsongen. Dessutom var det väldigt tufft motstånd när vi gick upp ur fyran förra säsongen så jag tror att laget kan göra en bra säsong nu med.

Däremot finns det inga förväntningar på Linköpingslaget att ta sig upp till tvåan denna säsong.

– Vi har ett extremt ungt lag, de flesta är runt 20 år gamla så det blir väldigt intressant att se hur laget utvecklas. Vi har inte som mål att gå upp i år men med tanke på hur ungt laget är siktar vi absolut på att göra det i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!