NHL-stjärnans köp: en egen hockeyrink

Senaste inköpet för världsmästaren, Stanley Cup-mästaren och LHC-bekantingen Johan Franzén: en egen ishockeyrink.

Johan Franzén har blivit med rink.

Johan Franzén har blivit med rink.

Foto: Privat

Ishockey2019-09-30 14:10

– Vilka hockeyälskare vill inte ha en egen hockeyrink? För mig är det en barndomsdröm som går i uppfyllelse, säger Johan Franzén i ett pressmeddelande från auktionssajten Klaravik.

Han slog igenom i Linköpings HC – och hamnade sedermera i Detroit där han blev publikfavorit, spelade 709 NHL-matcher och vann en Stanley cup-titel.  Lägg därtill att han också var med och vann VM-guld i Riga 2006.

Men på grund av fem dokumenterade hjärnskakningar, och efterdyningarna av dessa, tvingades forwardstuffingen för några år sedan ge upp karriären och har nu flyttat tillbaka till Linköping. På auktionssajten upptäckte han att det fanns sarg och plexiglas till salu sedan man renoverat och byggt om ishallen i Mjölby. Det blev budgivning som Franzén vann – för 66 000 kronor.

– Jag har redan gjutit betongplattan som behövs vid vårt lantställe. Ungefär en tredjedel av rinken lär gå åt dit. Sedan får vi se om jag kan hjälpa till med resten av delarna på ett vettigt ställe i Linköping för barnen där, säger Johan Franzén.

Sönerna Eddie-Bo, 8, och Oliver, 6, gillar förstås också pappas inköp.

– Båda spelar hockey, och då är det roligt att kunna göra det här för dem, säger han i pressmeddelandet.

För Johan Franzén handlar det nu om en annan kamp än den på hockeyrinken. En kamp för att komma tillbaka till livet. 

– Minnet har fått sig en törn och jag har haft perioder av svår depression och panikattacker. Men det nya teamet av läkare och psykologer jag börjat hos i Sverige känns kanon och så finns ju barnen som bästa medicin när det blir jobbigt. Nu ser jag framåt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!