"Nu har vi sex–sju borta igen"

Trodde ni att det var slut på skadeeländet för LHC-damerna? Då trodde ni fel.

Ingrid Morset är skadad igen.

Ingrid Morset är skadad igen.

Foto: SIMON ELIASSON/BILDBYRÅN

Ishockey2019-12-17 10:00

Dubbla segrar under senaste SDHL-helgen och något kortare skadelista gjorde att läget började ljusna för Linköping HC på den tänkta vägen uppåt i tabellen. Men nu har det kärvat till sig. Igen.

– Det låter som jag gnäller, men det är inte utan att man funderar över när skadehelvetet ska ta slut. Nu har vi sex–sju spelare borta igen, säger Madeleine Östling, tränaren.

Senaste tillskotten på frånvarolistan: backarna Tori Hickel och Ingrid Morset samt juniorforwarden Annie Sjöstrand.

– Annie spelade med division 1-laget i helgen och fick en smäll där. Oklart hur länge hon blir borta. Ingrid åkte på en skada med norska landslaget och det är osäkert om hon hinner bli spelklar till veckans matcher. Detsamma gäller Tori, säger Östling.

För amerikanske försvararen, som tillsammans med syrran Zoe ofta har mycket speltid i olika situationer, blir det en kamp mot klockan för att vara aktuell till matcherna mot Leksand och Brynäs.

– Första prognosen var att det skulle ta runt två veckor. Nu har det gått en och. . .ja, vi får testa om några dagar, säger LHC-tränaren som sedan tidigare definitivt kan räkna bort Pernilla Winberg, Malou Berggren och Vilma Tanskanen.

Likt Winberg lider Tanskanen av sviterna efter en hjärnskakning. Hon var för några veckor sedan tillbaka i spel, men fick ett bakslag efter det och är nu borta på obestämd tid.

Forwardsveteranen Denise Altmann, som gjort comeback, spelar vidare –  tills vidare.

– Vi har inte sagt mer än att hon är med så länge vi behöver henne, säger Madeleine Östling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!