Nu krävs en mirakelvändning av LHC

Mirakulösa vändningar har hänt förr. Men frågan är om Linköping HC är kapabelt att vända SM-kvartsfinalserien mot Luleå? Norrlänningarna vann det första mötet med 7-0.

Emilie Kruse Johansen och de andra i LHC var ofta ett skär efter Luleå och förlorade första kvartsfinalen med hela 0-7.

Ishockey2020-02-19 20:58

SM-kvartsfinalen mot den regerande SM-mästaren såg tuff ut på förhand och det ser sannerligen inte lättare ut efter det första mötet i Saab arena under onsdagskvällen. Luleå har nu chans att avgöra matchserien redan på lördag hemma i Norrbotten.

Luleå kom ut med högsta växeln och det var fullständig överkörning i den första perioden. Gästerna vann skotten med 26-4 (!) och vore det inte för LHC-målvakten Eveliina Suonpääs storspel skulle 0-2-underläget varit mycket större. Petra Nieminen och Noora Tulus gjorde målen.

Det var inte lika mycket spelmässig dominans från Luleå i den andra perioden, men målen ramlade trots det in med jämna mellanrum. Michelle Karvinen tog vara på en omställning efter att Isabell Palm missat ett jätteläge för LHC, och några minuter efter det höll sig Johanna Fällman sig framme och satte 4-0 för Luleå.

Ridå.

Linn Petersson kunde enkelt göra 5-0 i slutet av den andra perioden och hoppet var definitivt ute för LHC. Den tredje perioden blev inte helt oväntat något avslagen - LHC luftade reservmålvakten Lisa Nordlöf och stuvade om i femmorna - men Luleå kunde lätt kontrollera matchen inför endast 104 åskådare. Ronja Savolainen satte 6-0 och Szofia Jokai Szilagy 7-0 och satte punkt för en mycket tung LHC-kväll.

Match två spelas i Luleå på lördag och en eventuell tredje och avgörande match spelas på samma plats på söndag.