Nye LHC-stjärnan lyssnade på Little: "Bara bra saker"

Brian Gibbons värvas till Linköping – tacka Broc Little för det. "Han hade bara bra saker att säga", säger nyförvärvet.

Broc Little får spela med kompisen Brian Gibbons i vinter.

Broc Little får spela med kompisen Brian Gibbons i vinter.

Foto: Montage (bilder från Bildbyrån)

Ishockey2021-06-29 17:06

Det var under måndagen som det avslöjades att NHL-meriterade amerikanen Brian Gibbons spelar i LHC nästa säsong. 33-åringen spelade i NHL så sent som 2019, men kommer närmast från ett år i schweiziska Lausanne HC där han svarade för 33 poäng på 46 matcher.

Nu bekräftas värvningen på klubbens hemsida.

– Jag är väldigt förväntansfull. Jag tycker att det är en bra möjlighet i det här stadiet i min karriär, jag har varit runt på lite olika ställen i min karriär men aldrig i SHL, så jag ser fram emot att uppleva det. Jag har hört mycket bra saker och ser fram emot att få uppleva kulturen mer och spela bra hockey, säger han.

Planen är att forwarden ska ges en stor offensiv roll tillsammans med bland andra Broc Little. Och faktum är att den sistnämnde, liksom förre LHC-profilen Joe Whitney, haft en del att göra med värvningen.

– Ja, jag känner Broc Little väldigt bra och jag ställde en massa frågor till honom och han hade bara bra saker att säga. Sen är Joe Whitney en av mina bästa vänner, han älskade det i Linköping och hade en fantastisk upplevelse med sin familj, säger Brian Gibbons.

Om drygt en månad checkar han in i sin nya hemstad. Fram till dess är det fortsatt hårt jobb och träning hemma i Boston som väntar.

– Jag kommer träna på och göra mig redo för samlingen i augusti. Sen blir det att spendera tid med familj och vänner och förhoppningsvis spela lite golf om mina barn tillåter det.

LHC har varit på jakt efter offensiv spets och tanken är att Gibbons ska vara en producerande spelare för någon av toppkedjorna där även spelare som Little, Markus Ljungh, Ben Maxwell och troligen även Henrik Törnqvist kommer att ges chansen från start. Ytterligare något nytt namn ska också in där innan lagbygget är klart och truppen återsamlas i slutet av juli.

Gibbons, som till storleken (173 centimeter och 79 kilo) påminner en hel del om ovannämnde Whitney, har gjort totalt 204 matcher för hela sex (!) klubbar i NHL: Carolina, Ottawa, Anaheim, New Jersey, Columbus och Pittsburgh. Säsongen 2018/19 blev det starka 14 poäng på 20 NHL-matcher i Ottawa.

Värvningen innebär att det nu finns tolv forwards på kontrakt.

– Jag är en tvåvägsforward som har gjort en karriär på mitt defensiva spel, men som ändå kan bidra med poäng, säger nyförvärvet.

Kontraktet gäller över den kommande säsongen.

Brian Gibbons gör mål i NHL. Nu ska kan göra det i SHL.
Brian Gibbons gör mål i NHL. Nu ska kan göra det i SHL.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!