Östling: "Vi blir lite irriterade och arga"

0–3-underläge redan efter första perioden. Den tung start för tabellsjuan Linköping HC gick inte att hämta upp mot tabelltvåan Djurgården.

LHC-tränaren Madeleine Östling.

LHC-tränaren Madeleine Östling.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-11-15 22:06

Djurgården visade på direkten att det var de som bestämde på sin hemmaplan och tryckte på hårt i offensiven. 

– De fick utdelning på sitt aggressiva spel och hade mycket puck. Vi reste oss mycket bättre i andra och tredje. Men vi måste börja vara med från början och jag tycker att det är första perioden som är svag från vår sida. Man kan inte ge bort en minut till motståndarlaget för då kan det smälla. Nu gav vi bort 20 minuter, säger LHC-tränaren Madeleine Östling. 

Tabelltvåan var numret större i de flesta momenten än tabellsjuan LHC. De jobbade sig dock in spelmässigt i matchen för varje minut som gick. Dock var Djurgården bra på att spela på sin ledning och det blev därför inte heller några fler mål i matchen. LHC-målvakten Evelina Suonpää fick rädda 38 av 41 skott och gjorde en riktigt bra match i målet. 

– Vi hade i alla fall ett ruggigt bra box play och det får vi ta med oss, säger Östling. 

Något som var anmärkningsvärt var att i det fysiska spelet var mer tillåtet än tidigare säsonger i SDHL. Det är dock något som lagen i ligan eftersträvat – men som också varit svårt att anpassa sig till då nivån skiljer sig från domare till domare. 

– Vi pratade i periodpausen om att nu håller domaren den här standarden och då är det okej att smälla på lite. Vi blir lite irriterade och arga och går då in i kamperna på samma sätt som Djurgården. Vi måste känna av domarnivån på en gång och komma in i matchen på det sättet, säger Östling. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!