Ovisst för LHC-duon: "Väntar på något som skulle passa"

Samtidigt som Linköping HC dragit igång med träningen igen går Sam Lofquist och Joe Whitney i väntans tider hemma i USA.

Var hamnar Joe Whitney och Sam Lofquist?

Var hamnar Joe Whitney och Sam Lofquist?

Foto: Montage

Ishockey2020-07-30 13:30

– Jag bara väntar på något som skulle passa för min karriär och för min familj, säger Sam Lofquist till Sporten.

Coronapandemin påverkar förstås även ishockeyn, där många klubbar i virusets spår tvingats dra i handbromsen och där det är fortsatt oklart när olika ligor startar. 

Serier skjuts upp och klubbar avvaktar med att spika sina trupper.

Joe Whitney, som gjorde 27 poäng på 44 matcher i vintras, ville tillbaka, men fick inte plats och enligt Sportens uppgifter är nu siktet inställt på spel i Tyskland. Senaste budet därifrån är att ligastarten flyttas fram till i november. I KHL är premiären satt till i början av september, men spelschema saknas och alla icke-ryska lag kan tvingas flytta sina baser till Ryssland.

Vad gäller Sam Lofquist var det under våren tydligt att han efter säsongen i Linköping ville till KHL, men nu är han i Minneapolis och funderar över framtiden. Läget i världen gör att det finns färre erbjudanden än vanligt att ta ställning till och svenskamerikanske backen öppnar för andra alternativ.

– Jag skulle vara hedrad att spela för ett lag som verkligen vill ha mig som spelare, oavsett vad det är för liga. Det känns riktigt bra med träningen, så jag ser verkligen fram emot att komma igång med säsongen, säger han.

Av dem som lämnar LHC är det klart med Jacob Johansson till Timrå, Adam Ginning och Olle Lycksell till Färjestad, Eddie Larsson till Luleå, Adam Helewka till Cleveland, Anton Björkman till Almtuna och Robin Johansson till Mora.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!