Persson: "Vi behöver alla spelare"

SkadelĂ€get har ljusnat – men nĂ„gon utlĂ„ning Ă€r inte aktuell för LHC. "Inte just nu i alla fall", sĂ€ger Niklas Persson, general managern.

NyförvÀrvet Mikael Frycklund har tillfÀlligt hamnat utanför LHC-laget.

NyförvÀrvet Mikael Frycklund har tillfÀlligt hamnat utanför LHC-laget.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-10-14 13:46

Efter tuffa sĂ€songsstarten var lördagens 5–2-seger i Leksand en vĂ€lkommen framgĂ„ng för Linköping HC.

Med debut för nyförvÀrvet Adam Helewka och Broc Little tillbaka efter skada betydde det att Axel Ottosson hamnade pÄ bÀnken och Mikael Frycklund pÄ lÀktaren. LÀgg dÀrtill att Dan Pettersson pÄ mÄndagen gjorde sin första hela trÀning med laget efter vÄrens knÀoperation och att Arvid Costmar Àr pÄ vÀg tillbaka efter hjÀrnskakning.

Det betyder sexton LHC-forwards i truppen.

– Det Ă€r bara bra med konkurrens. Den behövs pĂ„ samma sĂ€tt som vi behöver alla spelare, sĂ€ger Niklas Persson.

Kan det bli aktuellt att lÄna ut nÄgon?

– Just nu Ă€r det inte aktuellt. Det fĂ„r vara sĂ„ hĂ€r ett tag nu i alla fall. Sen fĂ„r vi se hur mĂ„nga som Ă€r hela och friska om en vecka eller tvĂ„. Med tanke pĂ„ hur det sett ut tidigare under sĂ€songen vet man att det kan förĂ€ndras snabbt med skador och sjukdomar. Det Ă€r nĂ€stan alltid nĂ„gon som inte Ă€r hundra och det har inte varit nĂ„gon match dĂ€r vi haft alla tillgĂ€ngliga.

Joe Whitney saknades pÄ mÄndagspasset pÄ grund av bekymmer med en hand, men dÀr Àr tron att det inte ska handla om nÄgon lÀngre frÄnvaro.

– Med tanke pĂ„ att det inte Ă€r match förrĂ€n torsdag kunde han fĂ„ nĂ„gon dags extra vila, sĂ€ger Bert Robertsson, trĂ€naren.

NÀr hoppas du pÄ Dan Pettersson i spel?

– Han har varit borta lĂ€nge, sĂ„ dĂ€r fĂ„r vi rĂ€kna med nĂ„gra veckor till.

Även pĂ„ backsidan har han just nu gott om spelare att tillgĂ„ trots att bĂ„de Mattias BĂ€ckman och Anton Björkman Ă€r lĂ„ngtidsskadade och att ytterligare en försvarare Ă€r pĂ„ ingĂ„ng. Under senaste tiden har unga trion Adam Ginning, William Worge Kreu och Simon Lundmark alternerat och Ă€ven spelat med juniorlaget.

– Vi har gĂ„tt runt lite. Det Ă€r nyttigt att fĂ„ mycket speltid och en annan roll Ă€n vad de har i SHL, sĂ€ger Niklas Persson.

Ingen utlÄning pÄ gÄng dÀr heller?

– Det Ă€r samma dĂ€r. Inte just nu. Det kan finnas möjligheter till det senare, men nu tycker vi att det fungerar bra. Viktigast Ă€r att  killarna förstĂ„r att det Ă€r för att hjĂ€lpa dem och inte tar det som ett straff att fĂ„ spela med J20 ibland. 

Inga problem med att vara sÄ mÄnga spelare pÄ isen pÄ trÀningarna?

– Efter ett tag, kanske. Men sĂ„ hĂ€r i början Ă€r det inga problem alls.

NÄgot nytt om backvÀrvningen?

– Nej. Vi fortsĂ€tter att försöka hitta sĂ„ rĂ€tt som det bara gĂ„r.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!