Så är läget – i LHC:s jakt på publikrekord

Publikrekord för svensk damhockey i Linköping på söndag? "Det är målet", säger Daniel Björk Jonsson, biljettansvarig i LHC.

Så mycket folk dök upp på förra publikmatchen i Linköping.

Så mycket folk dök upp på förra publikmatchen i Linköping.

Foto: Peter Jigerstrom

Ishockey2019-11-21 15:00

LHC-damerna, som bara var en match från SM-guld så sent som i våras, har så här långt haft en säsong att glömma i SDHL-hockeyn. Oväntat svaga resultat, alldeles för många skador och utsatt läge i tabellen efter sju raka förluster under senaste dryga månaden.

Men till helgen är ändå siktet inställt på rekordjakt i hemmamötet med mästarlaget Luleå.

För att höja intresset ytterligare vill man slå nytt publikrekord i SDHL. Klubben lockar med fri entré och hoppas nå över just Luleås siffra på 6 220 åskådare i matchen mot AIK i fjol. Så här långt har åtskilliga tusen biljetter plockats ut till matchen i Saab arena, som numera har en kapacitet på 8 300 åskådare.

– Det finns endast ett fåtal sittplatser och ett hundratal ståplatser kvar. Det är alltid svårt att veta antalet som verkligen dyker upp när det gäller den här typen av matcher, men självklart är målet att slå Luleås nuvarande rekord, säger Daniel Björk Jonsson.

Ni ser själva de bästa publiksiffrorna i faktarutan här intill. Vid förra rekordförsöket i Linköping för ett par år sedan var 7 600 biljetter förhandsbokade och av dem var det 5 128 åskådare som dök upp.

– Vi uppmanar alla som har biljett och hjälpa oss att ta tillbaka rekordet, säger Daniel Björk Jonsson.

LHC-damerna spelar hemma även på lördagen. Publiksnittet så här långt är bara 91 åskådare per match.

Fakta

Topp tre publikmatcher i SDHL:

1) Luleå–AIK, 6 220 (2018)

2) LHC–HV, 5 128 (2017)

3) HV–LHC, 4 563 (2017)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!